5.1.2022 11:19

Ντροπιαστική, ανώνυμη και διχαστική ανακοίνωση υπέρ της δομής του Θόλους από τα... Καμπόχωρα !

Αβαντάρουν χωρίς υπογραφές τη νέα δομή στο Θόλος και υιοθετούν τη λογική ότι όποιος δεν θέλει τη νέα δομή νοιάζεται για την πολιτική του ύπαρξη

Με μία ντροπιαστική, κατάπτυστη, διχαστική και ανώνυμη ανακοίνωση, η οποία δεν φέρει κανένα στοιχείο υπογραφής παρά μόνο ότι εστάλη από την κοινότητα Χαλκειούς κι ενώ οι κάτοικοι Συκιάδας και Λαγκάδας δίνουν την υπέρτατη μάχη κατά της δημιουργίας δομής στο Θόλος, επιχειρείται η στήριξη του κυβερνητικού εγχειρήματος, δίνοντας την εντύπωση ότι μέσα από αυτή καλύπτονται όλοι οι κάτοικοι των Καμποχώρων.

Η συγκεκριμένη ανακοίνωση μάλιστα, καπηλεύεται στον υπέρτατο βαθμό, τον πόνο, την αγωνία και τις καταστροφές που υπέστησαν οι κάτοικοι των Καμποχώρων για να καταλήξει εν τέλει ότι, το αντίδοτο είναι η δημιουργία δομής στο Θόλος.

Μάλιστα οι ανυπόγραφοι συντάκτες της ανακοίνωσης, υιοθετούν πλήρως το επιχείρημα ότι όποιος δεν συμφωνεί με τη δομή, το κάνει για λόγους πολιτικής ύπαρξης, προσβάλλοντας τους εκατοντάδες κατοίκους Συκιάδας, Λαγκάδας, Καρδαμύλων και Βροντάδου.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

Η Δημοτική Ενότητα Καμποχώρων χαιρετίζει την υλοποίηση των δεσμεύσεων της κυβέρνησης στην αντιμετώπιση του μεταναστευτικού, που πραγματοποιείται με τη φύλαξη των συνόρων,την ουσιαστική αποσυμφόρηση του νησιού μας και την δημιουργία κλειστής ελεγχόμενης δομής.

Εμείς στα Καμπόχωρα γνωρίζουμε πολύ καλά τι σημαίνει ανοιχτή, ανεξέλεγκτη δομή, τι σημαίνουν οι άθλιες συνθήκες διαμονής και τι επιπτώσεις έχουν όλα αυτά στην τοπική κοινωνία, κάτι το οποίο δεν επιθυμούμε να ξαναβιώσει κανένα μέρος του νησιού.

Ο στρουθοκαμηλισμός με συνθήματα του τύπου "Ούτε στο Θόλος,ούτε πουθενά" ενάντια στην αναγκαιότητα της δημιουργίας μιας κλειστής ελεγχόμενης δομής δεν επιφέρει λύσεις αλλά μονιμοποιεί την ανεξέλεγκτη δομή της ΒΙΑΛ και κάνει τη Χίο θελκτικό προορισμό για τους λαθροδιακινητές.

Η πολιτική εργαλειοποίηση του μεταναστευτικού από κάποιους,σπέρνει στους Χιώτες τη διχόνοια.

Παρόλα αυτά επιλέγουν να την συνεχίζουν γιατί δεν επιθυμούν την οριστική λύση του μεταναστευτικού προκειμένου να μην χάσουν την πολιτική τους ύπαρξη.

Είναι ώρα ευθυνών,αποφάσεων και λύσεων.

Γίνε μέλος και μέρος του «π». Γίνε έντυπος Συνδρομητής. Αποστολή σε όλη την Ελλάδα.

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

Το politischios.gr και στο Viber – Μπείτε στην ομάδα μας για να βλέπετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο politischios.gr.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ