20.5.2024 13:39

Νέο πυροσβεστικό κλιμάκιο στα Καρδάμυλα μέσω… Φιλοπτώχου

Λύση στο αδιέξοδο που είχε προκύψει σχετικά με τη δημιουργία νέου Πυροσβεστικού Κλιμακίου στα Καρδάμυλα, έρχεται να δώσει η συνεργασία Δήμου Χίου και Φιλοπτώχου Αδελφότητας του χωριού.

Ο προϊστάμενος της πολιτικής προστασίας του Δήμου, Νίκος Βορριάς, αναφέρθηκε στις δυσκολίες που αντιμετώπισε η προηγούμενη δημοτική αρχή στην εξεύρεση κατάλληλου ακινήτου για τη στέγαση του κλιμακίου. Ωστόσο, όπως είπε, η νέα δημοτική αρχή, κατάφερε να εξασφαλίσει την παραχώρηση ενός οικοπέδου 800 τ.μ. από τη Φιλόπτωχο Αδελφότητα. Το οικόπεδο, που βρίσκεται εντός οικισμού και είναι άρτιο και οικοδομήσιμο, παραχωρείται για 20 χρόνια, δίνοντας στον Δήμο το απαραίτητο περιθώριο για την ανέγερση του κτιρίου.

Ο Δήμαρχος Χίου, Γιάννης Μαλαφής, παρουσίασε δύο πιθανά σενάρια για την υλοποίηση του έργου. Το πρώτο αφορά την κατασκευή ενός προκατασκευασμένου κτιρίου, όπως αυτά που υπάρχουν σε περιοχές όπως η Χαλκιδική, το οποίο θα πληροί τις προδιαγραφές της πυροσβεστικής. Το δεύτερο σενάριο περιλαμβάνει την ανέγερση ενός συμβατικού κτιρίου. Ο κ. Μαλαφής τόνισε ότι η απόφαση θα ληφθεί τον επόμενο μήνα, ανάλογα με τα διαθέσιμα κονδύλια, και ότι το πιθανότερο είναι να προκριθεί η λύση του προκατασκευασμένου κτιρίου.

Η δημιουργία του νέου πυροσβεστικού κλιμακίου στα Καρδάμυλα αποτελεί σημαντική εξέλιξη για την πυροπροστασία της περιοχής, καθώς θα αναβαθμίσει σημαντικά την ικανότητα του Πυροσβεστικού Σώματος να ανταποκρίνεται άμεσα και αποτελεσματικά σε πιθανά περιστατικά πυρκαγιάς στην περιοχή της βορειοανατολικής Χίου.

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ