13.3.2018 9:56

Να μη γίνουμε η κρεατομηχανή των ιμπεριαλιστικών κανονιών

Το πολεμικό κλίμα που επικρατεί στο ανατολικό Αιγαίο έθιξε κατά τη συνεδρίαση του τελευταίο Δημοτικού Συμβουλίου επικεφαλής της ΛΑ.Σ. Μάρκος Σκούφαλος, τονίζοντας ότι το όργανο θα πρέπει να πραγματοποιήσει σχετική συζήτηση για το πώς η Χίος θα αποφύγει την εμπλοκή της στα σχέδια του ΝΑΤΟ και της Ε.Ε..

Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΛΑ.Σ.:

Στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου της 7ης-3-2018 ο επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης έθεσε προ ημερήσιας διάταξης το θέμα τηςεπικρατούσας κατάστασης στην περιοχή μας, στην οποία πυκνώνουν συνεχώς τα σύννεφα του  πολέμου, συσσωρεύονται στρατοί των ιμπεριαλιστικών δυνάμεωνΝΑΤΟ και ΕΕ, ενώ  μεγαλοϊδεατισμός της Τουρκίας οξύνεται ακόμη  περισσότερο, θέλοντας να  παίξει το δικό της γεωστρατηγικό ρόλο και ευθέως αμφισβητείται και η Συνθήκη της Λοζάνης  και το απαραβίαστο των συνόρων ένθεν κακείθεν. Την ίδια στιγμή η κυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ προσπαθεί να καθησυχάσει τουςπάντεςκαι τα πάντα, με το επιχείρημα  ότιη χώρα μας θα παίξει αναβαθμισμένο γεωστρατηγικό ρόλο, στόχο που στοιχίζονται και τα άλλα αστικά κόμματα, ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, κλπ.

Τονίστηκε ως εκ τούτου ότι το Δ.Σ, ως πολιτικό όργανο, οφείλει να συζητήσει το θέμα. Έτσι, απευθύνθηκε στον πρόεδρο και στον αναπληρωτή Δήμαρχογια την πραγματοποίηση συζήτησης, πάνω στο πώς δε θα γίνουμε η κρεατομηχανή των ιμπεριαλιστικών κανονιών, που απεργάζονται μια σειρά σχέδια και για το Αιγαίο και για την Κύπρο, ΝΑΤΟϊκά σχέδια που έχει πληρώσει και η Κύπρος και η Ελλάδα και ο ελληνικός λαός.

Μια τέτοια πολιτική διαδικασία, θα επιτρέψει, στο βαθμό που επωμίζεται το Δ.Σ., να αναληφθούν κάποιες ευθύνες αφύπνισης του λαϊκού παράγοντα  και υπεράσπισης του εαυτού του. Έτσι θεωρούμε σκόπιμο να προετοιμαστεί σε πρώτη φάση μια συζήτηση μεταξύ επικεφαλής παρατάξεων, ώστε να δούμε  πώς  μπορούμε  να προχωρήσουμε παραπέρα σε μια  ουσιαστική συζήτηση και προς την κατεύθυνση που αναφέρεται παραπάνω.

Την πρόταση αυτή δέχτηκε μέρος και της συμπολίτευσης και της ευρύτερης αντιπολίτευσης, χωρίς να είναι γνωστό τι είδους πρωτοβουλίες πρόκειται να ληφθούν από το Δήμαρχο.  

Το μέγεθος της αναγκαιότητας της πρότασής μας δεν άργησε να διαφανεί όταν τέθηκε προς ψήφιση το θέμα «Παρουσίαση του Δήμου Χίου στην Άγκυρα», που αφορούσετην έγκριση πίστωσης για τη συμμετοχή του Δήμου στην τουριστική έκθεση της Άγκυρας τον Απρίλιο. Η ΛΑ.Σ. ψήφισε αρνητικά με το σκεπτικό ότι πίσω από τους όρους είτε «τουριστικό κεφάλαιο»είτε «πολιτισμικό κεφάλαιο» , κρύβονται οι «μπίζνες», κρύβεται το κέρδος και φυσικά δεν προάγουν την ελληνοτουρκική φιλία, το απαραβίαστο των συνόρων, το γεγονός ότι οι δύο λαοί μας έχουν κοινούς εκμεταλλευτές. Παρά το γεγονός  ότι δεν έχει άδικο ο αυτοαπασχολούμενος ή ο επαγγελματίας  που θέλει να δραστηριοποιηθεί σ’ αυτόν το χώρονα επιδιώκει το τουριστικό προϊόν απ’ όπου κι αν αυτό προέρχεται, είναι φανερό ότι η όξυνση του επεκτατισμού της τουρκικής άρχουσας τάξης, το «γκριζάρισμα» του Αιγαίου «ελέω» ΝΑΤΟ και ΕΕ, δε μας επιτρέπουν να εφησυχάζουμε ή να αγνοούμε ότι  προτεραιότητα είναι κέρδος των μονοπωλίων του είδους είτε μιλάμε για Τουρισμό είτε για πετρέλαια. Ας αναρωτηθούμε και ας ξεκαθαρίσουμε λοιπόν πρώτα αν είμαστε τουριστικός προορισμός ή προορισμός κατάκτησης.

Κλείνοντας,  ξεκαθαρίζουμε ως Λαϊκή Συσπείρωση, ως ψηφοδέλτιο του ΚΚΕκαι των συμμάχων του, τον πατριωτισμό μας 100 χρόνια τώρα, τον έχουμε υπογράψει με το αίμα μας σε όλες τις στιγμές που κινδύνεψαν οι «πεζούλες» μας, το ίδιο θα πράξουμε και τώρα, τα υπόλοιπα τα αφήνουμε στους κοσμοπολίτες του κεφαλαίου, που μετράνε τα κεφάλια των τουριστών και μας θυμίζουν το «κορίτσια έρχεται ο 6ος στόλος», μέχρι να έρθει η ώρανα την κοπανήσουν για το… «Κάιρο»!

Ειδήσεις σήμερα

Γίνε Συνδρομητής στον Έντυπο «π». Αποστολή σε όλη την Ελλάδα με 25€/εξάμηνο

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ