11.8.2022 14:31

Μέχρι τα τέλη Οκτωβρίου παραδίδεται το Ιωνικό Κολυμβητήριο (ΒΙΝΤΕΟ)

Διαβεβαιώσεις από Γιάννη Μανάρα και Γιάννη Ξενάκη ότι υπάρχουν πιστώσεις για τη λειτουργία του παρά την ενεργειακή κρίση

Το αργότερο μέχρι τα τέλη Οκτωβρίου αναμένεται να παραδοθεί προς χρήση, αν όλα πάνε καλά και με τις δοκιμαστικές λειτουργίες των σωληνώσεων, το «Ιωνικό» Κολυμβητήριο Χίου, αφού το έργο της ενεργειακής αναβάθμισης προχωρά με γοργούς ρυθμούς.

Όπως ανέφερε σε δηλώσεις του, ο προϊστάμενος των Τεχνικών Υπηρεσιών Λευτέρης Παπαλάνης, πρόκειται για ένα εξαιρετικά πολύπλοκο έργο αφού πολλά από τα προβλήματα, παρουσιάστηκαν μετά την εκκίνηση των εργασιών, διαβεβαίωσε όμως ότι όλα ξεπεράστηκαν με αποτέλεσμα η αντικατάσταση της τέντας να προχωρά κανονικά με υλικά εξαιρετικής ποιότητας που εκτός των άλλων θα μειώσουν το περιβαλλοντικό αποτύπωμα της λειτουργίας της εγκατάσταση.

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος του Νομικού Προσώπου Γιάννης Μανάρας, επεσήμανε ότι αμέσως μετά, θα ακολουθήσουν οι μελέτες για τα μηχανοστάσια της μεγάλης πισίνας και του καταδυτηρίου ώστε όλες οι υποδομές να καταστούν πλήρως λειτουργικές.

Απαντώντας μάλιστα σε σχετικό ερώτημα του «π» για το εάν υπάρχουν τα χρήματα να λειτουργήσει το «Ιωνικό» αφού το κόστος των καυσίμων έχει εκτιναχθεί στα ύψη, ο κ. Μανάρας διαβεβαίωσε ότι υπάρχει πρόβλεψη για τη λειτουργία των εγκαταστάσεων μέσα από τη συνεργασία Νομικού Προσώπου και Δήμου Χίου ώστε να εξασφαλιστούν τα απαραίτητα χρηματικά ποσά.

Τέλος, ο αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών Γιάννης Ξενάκης σημείωσε ότι η εντολή του Δημάρχου είναι το έργο να παραδοθεί σύντομα προς χρήση, το αργότερο σε κάθε περίπτωση μέχρι τα τέλη Οκτωβρίου.

 

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ