21.2.2024 12:49

Μας πήραν χαμπάρι και οι Ευρωπαίοι για την επέκταση του αεροδρομίου (video)

Πολλαπλά «καμπανάκια» από στελέχη της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την εξέλιξη του έργου της επέκτασης που θα έπρεπε να είχε ολοκληρωθεί στο προηγούμενο ΕΣΠΑ - Δώστε το έργο στην Περιφέρεια αν θέλετε να προχωρήσει, η δήλωση Μουτζούρη

Η εξέλιξη των μεγάλων έργων στη Χίο που χρηματοδοτούνται μέσω του ΕΣΠΑ καθώς και η ανάλυση του σχεδίου δράσης για την ενεργοποίηση του ΕΣΠΑ 2021- 2027, βρέθηκαν στο επίκεντρο τεχνικής συνάντησης που πραγματοποίησαν στελέχη της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και της Ειδικής Υπηρεσίας Διαχείρισης της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου, το πρωί της Τετάρτης στο Δημαρχείο Χίου με τη συμμετοχή υπηρεσιακών παραγόντων, του Περιφερειάρχη Κώστα Μουτζούρη, του Δημάρχου Χίου Γιάννη Μαλαφή καθώς και του Δημάρχου Μυτιλήνης Παναγιώτη Χριστόφα.

Ξέρουν τι γίνεται με το αεροδρόμιο

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον είχαν τα όσα ειπώθηκαν για τα μεγάλα έργα στη Χίο, με πρώτο και κύριο το έργο της επέκτασης του διαδρόμου προσαπογειώσεων του αεροδρομίου του νησιού, με τα στελέχη της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και ειδικότερα τον Carsten Rasmussen, να κρούουν «καμπανάκια» για άμεση ολοκλήρωση του έργου.

Αυτό φάνηκε και από το γεγονός ότι οι Ευρωπαίοι, καυτηρίασαν το γεγονός ότι ενώ στο προηγούμενο ΕΣΠΑ δεν υπήρχαν επιλέξιμα κονδύλια για τα αεροδρόμια, εν τούτοις στην περίπτωση της Χίου δόθηκε μία εξαίρεση, χωρίς όμως να έχουμε καταφέρει να ολοκληρώσουμε το έργο εντός των χρονοδιαγραμμάτων.

«Να δοθεί το έργο στην Περιφέρεια»

Την ανησυχία των ευρωπαίων αλλά και των κατοίκων της Χίου, ότι το αεροδρόμιο καρκινοβατεί χωρίς να υπάρχει κάποιος σοβαρός λόγος, μετέφερε με δηλώσεις του ο Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου Κώστας Μουτζούρης, καταθέτοντας εκ νέου την πρόταση, το έργο της επέκτασης να δοθεί στην Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου ώστε να μπορέσει να το ολοκληρώσει από τη στιγμή που η κυβέρνηση και τα εμπλεκόμενα υπουργεία μέχρι στιγμής αδυνατούν, συρόμενοι πίσω από εργολαβικά συμφέροντα επί σειρά μηνών.

«Το νέο πρόγραμμα όπως μας είπαν δεν περιλαμβάνει αεροδρόμιο, ωστόσο προσωπικά τους εξέφρασα την άποψη ότι δεν πρέπει να μείνουμε στα τυπικά ενός προγράμματος ΕΣΠΑ αλλά να ολοκληρωθεί το έργο και να παραδοθεί στους Χιώτες», ανέφερε ο κ. Μουτζούρης, προσθέτοντας ότι τα αθηνοκεντρικά υπουργεία αδυνατούν να κατανοήσουν τι συμβαίνει στη Χίο.

«Πρέπει με οποιοδήποτε τρόπο να τελειώνουμε»

Τις παρατηρήσεις των Ευρωπαίων για το αεροδρόμιο της Χίου, μετέφερε σε δηλώσεις του και ο Δήμαρχος Χίου Γιάννης Μαλαφής, εστιάζοντας στο γεγονός ότι οι Ευρωπαίοι ναι μεν κατανοούν τις δυσκολίες των έργων, ωστόσο πιέζουν για την ολοκλήρωσή τους με κάθε τρόπο.

«Αυτό που εμείς πιέζουμε από την πλευρά μας είναι το έργο της επέκτασης να γίνει έργο «γέφυρα» στο νέο ΕΣΠΑ», δήλωσε ο Δήμαρχος Χίου.

 

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

Tags: ΕΣΠΑ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ