11.3.2022 8:09

"Λευκός καπνός" για το πετρέλαιο θέρμανσης στα σχολεία της Χίου

Το δυσεπίλυτο πρόβλημα που προέκυψε από την ¨Έγκριση 1ης αναμόρφωσης του τεχνικού προγράμματος και του προϋπολογισμού 2022¨ η οποία εστάλη στην Αποκεντρωμένη Διεύθυνση Αιγαίου στο Τμήμα Διεύθυνσης Ν. Χίου και η έγκριση της απόφασης μπορεί να πραγματοποιηθεί εντός ενός μήνα από την αποστολή της σύμφωνα με τις ισχύουσες από το Νόμο προθεσμίες  με αποτέλεσμα να μείνουν τελικά χωρίς πετρέλαιο τα σχολεία του Δήμου Χίου κατέληξε να πρέπει να επιλυθεί από τις Ενιαίες Σχολικές Επιτροπές του Δήμου Χίου.

Στην κατεπείγουσα συνεδρίαση της Ενιαίας Σχολικής Επιτροπής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης (ΕΣΕΔΕ) του Δήμου Χίου που πραγματοποιήθηκε στις 10-3-2022 στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου, με παρόντα 9 μέλη, για πρώτη φορά 10πμ, κατέληξαν σε ομόφωνη απόφαση σε ότι αφορά την έγκριση του τρόπου προμήθειας και πληρωμής του πετρελαίου θέρμανσης στα σχολεία της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του Δήμου Χίου για το χρονικό διάστημα που απαιτείται. Η απόφαση αυτή, ολοκληρώθηκε με την προσκόμιση  των απαραίτητων εγγράφων στις 9-3-2022, εγκρίθηκε άμεσα από την Επιτροπή στις 10-3-2022, γράφτηκε αυθημερόν και αναρτήθηκε την ίδια ημέρα στην διαύγεια, ενώ αποστέλλεται το ίδιο βράδυ στα σχολεία, ώστε να λύσει τα χέρια των διευθυντών των σχολείων και του πρατηριούχου. Έτσι από αύριο 11-3-2022, ακολουθώντας οι Διευθυντές των σχολείων την προβλεπόμενη διαδικασία να επαναλειτουργήσει ο εφοδιασμός των σχολείων με πετρέλαιο θέρμανσης.

Ως Ενιαία Σχολική Επιτροπή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του Δήμου Χίου και ως Πρόεδρος ζητώ την κατανόηση εκπαιδευτικών-συναδέλφων μαθητών, γονέων και κηδεμόνων αν προέκυψε εν τω μεταξύ κάποιο πρόβλημα αλλά από μεριάς μας μετά την ανάληψη του θέματος κάναμε ότι ήταν δυνατόν για να αποκαταστήσουμε την απαιτούμενη ποσότητα καυσίμου θέρμανσης στα σχολεία που έχουν ανάγκη, στο συντομότερο χρονικό διάστημα που αυτό μπορούσε να γίνει εφικτό.

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ