22.2.2020 15:15

ΛΑ.Σ.: «Προσβολή για το Δημοτικό Συμβούλιο τα πολιτικά παιχνίδια Ξενάκη»

Τριγμούς στο τοπικό πολιτικό σκηνικό προκαλεί η ηχητική αποκάλυψη του politischios.gr ότι μετά το τέλος της κρίσιμης συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου της Παρασκευής Παύλος Καλογεράκης και Γιάννης Ξενάκης, επιχείρησαν να μεταβάλλουν την ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Χίου, μέσα από εκ των υστέρων ηχογράφηση των πρακτικών κι ενώ είχε λήξει η συνεδρίαση.

Σε ανακοίνωσή της η Λαϊκή Συσπείρωση κάνει λόγο για αμαύρωση της διαδικασίας, ζητώντας από τον Δήμαρχο Σταμάτη Κάρμαντζη να αναλάβει πρωτοβουλίες που θα απομονώσουν τη στάση του Γιάννη Ξενάκη, ο οποίος «ευθέως υπονομεύει τις αποφάσεις της δημοτικής αρχής».

Αναλυτικά αναφέρει:

Ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Καλογεράκης και ο αντιδήμαρχος Χίου  κ.Ξενάκης αμαύρωσαν με τη στάση τους μία από τις σοβαρότερες συνεδριάσεις Δημοτικού Συμβουλίου που έγινε στον τόπο μας (την Παρασκευή 21 Φεβρουαρίου 2020) και κατέληξε στην ομόφωνη απόφαση να μπει μπροστάρης ο Δήμος Χίου για τις εξελίξεις στο προσφυγικό.

Ο μεν κ. Ξενάκης ανακάλυψε μετά την ολοκλήρωση της ψηφοφορίας, που κατέληξε στην ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου, ότι διαφωνεί και ήθελε να αλλάξει την ψήφο του, ενώ είχε τελειώσει η ψηφοφορία, είχε λήξει η συνεδρίαση και είχε αποχωρήσει η συντριπτική πλειοψηφία των δημοτικών συμβούλων.

Ο δε πρόεδρος του ΔΣ, αντί να υπερασπιστεί, ως όφειλε, το Δημ. Συμβούλιο και την απόφαση που μόλις είχε λάβει, ενέδωσε στα πολιτικά παιχνίδια του αντιδημάρχου, προσβάλλοντας τον εαυτό του, το θεσμό του Προέδρου και το σώμα του δημοτικού συμβουλίου.

Αυτά τα φαινόμενα είναι απαράδεκτα και εγείρουν σοβαρά ερωτήματα, αν μπορεί ο κ. Ξενάκης να επωμιστεί το ρόλο που του έχει ανατεθεί από τη δημοτική αρχή, αφού ευθέως υπονομεύει τις αποφάσεις της πάνω σε ένα τέτοιο κορυφαίο για το νησί ζήτημα.

Καταγγέλλουμε τη στάση και τις ενέργειες τόσο του αντιδημάρχου όσο και του προέδρου του ΔΣ, οι οποίες υποσκάπτουν το ρόλο του δημοτικού συμβουλίου, προσβάλλουν όχι μόνο τους δημοτικούς συμβούλους, αλλά όλους τους δημότες της Χίου και αποδεικνύουν ότι δεν αντιλαμβάνονται ότι οι αποφάσεις που λαμβάνονται από το κυρίαρχο όργανο του Δήμου δεν αφορούν το πολιτικό μέλλον των ιδίων ή του δημάρχου, αλλά το μέλλον όλων μας.

Περιμένουμε από το Δήμαρχο να λάβει ξεκάθαρη θέση για το γεγονός αυτό, και μέτρα υπεράσπισης της απόφασης του Δ.Σ. από τα στελέχη της παράταξής του που την υπονομεύουν.

 

Γίνε μέλος και μέρος του «π». Γίνε έντυπος Συνδρομητής. Αποστολή σε όλη την Ελλάδα.

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

Το politischios.gr και στο Viber – Μπείτε στην ομάδα μας για να βλέπετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο politischios.gr.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ