14.3.2022 7:53

ΛΑ.Σ.: Ο Δήμος Χίου συνεχίζει το μαρτύριο της σταγόνας με το πετρέλαιο θέρμανσης

Το πρόσφατο  Διοικητικό Συμβούλιο της Πρωτοβάθμιας Σχολικής Επιτροπής Α/μιας εκπ/σης,  έγινε απλά για να επιβεβαιωθεί η έσχατη λύση να χρεωθούν το πετρέλαιο τα ταμεία των  σχολείων.

Σε όλη την διάρκεια της συνεδρίασης,  οι εκπρόσωποι της δημοτικής αρχής,  δεν ανέλαβαν καμία ευθύνη για την κατάσταση αδιεξόδου που δημιουργήθηκε με το πετρέλαιο, καταλογίζοντας την ευθύνη στις αντιπολιτεύσεις που δεν ψήφισαν τον προϋπολογισμό και όχι στις δικές τους ευθύνες που δεν προέβλεψαν και δεν προγραμμάτισαν τις αντίστοιχες δαπάνες με αποτέλεσμα  να λήξει και η σύμβαση με τον προμηθευτή πετρελαίου.

 Ο Πρόεδρος της Σχολικής Επιτροπής, παρά την τοποθέτηση μελών της επιτροπής και τις προτάσεις που καταθέσαμε,  να μην αγγιχτούν τα ταμεία των σχολείων, ήταν ανένδοτος λέγοντας πως δεν γίνεται και πως τα χρήματα των σχολείων αποτελούν ενιαίο μέρος των συνολικών χρημάτων της σχολικής επιτροπής. Μάλιστα όπως  ψευδέστατα  ανέφερε επί δικής του προεδρίας το ποσοστό διαχείρισης των χρημάτων έγινε 80 - 20 αντί 50-50, ώστε οι διευθυντές να έχουν περισσότερη ελευθερία.  Το ποσοστό αυτό υφίσταται από ιδρύσεως της ενιαίας σχολικής  επιτροπής με πιέσεις του  εκπαιδευτικού κόσμου και δεν αποτελεί χάρισμα του οποιουδήποτε έχει καβαλήσει καλάμι , νομίζοντας ότι είμαστε λωτοφάγοι.

Ως  Λαϊκή Συσπείρωση επιμείναμε στο γεγονός ότι η σχολική επιτροπή πρέπει να βάλει το πετρέλαιο από τα αποθεματικά της και όχι από αυτά των σχολείων. Καταγγέλθηκε το πολιτικό παιχνίδι της δημοτικής αρχής εις βάρος παιδιών και εκπαιδευτικών που κρυώνουν στα σχολεία καθώς και η επιλογή «εξοικονόμησης» πετρελαίου αφού η Σχολική Επιτροπή έχει αποφασίσει να μην γεμίζει από το Νοέμβριο τα ντεπόζιτα των σχολείων αλλά να τα γεμίζει λίγο λίγο.

 Μπροστά στα αιτήματα διευθυντών για πετρέλαιο στα σχολεία, μοίραζε  «με το δελτίο» , έχοντας  την «ελπίδα» ότι μετά το πετρέλαιο θα γίνει φθηνότερο, φθάνοντας όμως στο σημείο τα ντεπόζιτα να είναι άδεια και το πετρέλαιο να έχει φτάσει στο 1,60. Και να δεχτούμε ότι τον πόλεμο δεν τον περίμεναν. Τον πληθωρισμό , λόγω της άθλιας πολιτικής της κυβέρνησης της ΝΔ  δεν τον είχαν δει από τον Νοέμβριο;

Η απαράδεκτη αυτή πολιτική της δημοτικής αρχής  , οδήγησε  στο να γίνουμε γίναμε μάρτυρες παζαρέματος οικονομικών πλαφόν και λίτρων βενζίνης στα σχολεία. « Να βάλουν μέχρι 300 λίτρα…τους φτάνει ως το Μάρτη» , « όσα σχολεία έχουν πάνω από 3000 ευρώ, θα βάλουν μόνα τους πετρέλαιο αλλά όχι πάνω από 500 λίτρα…» , πραγματική κατάντια για ένα όργανο που με ευθύνη της πλειοψηφίας παζαρεύει τα αυτονόητα δικαιώματα εκπαιδευτικών, μαθητών και γονιών.

ΔΕΝ ΠΑΖΑΡΕΥΟΥΜΕ ΤΗ ΖΩΗ ΜΑΣ ΚΑΙ ΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΜΑΣ ΕΠΕΙΔΗ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΚΑΙ ΤΑ ΦΕΡΕΦΩΝΑ ΤΗΣ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΜΑΣ ΚΑΤΑΔΙΚΑΖΟΥΝ ΣΤΗΝ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ ΦΤΩΧΕΙΑ ΚΑΙ ΕΝΔΕΙΑ.

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΝΑ ΓΕΜΙΣΟΥΝ ΤΑ ΤΕΠΟΖΙΤΑ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ ΣΕ Α/ΜΙΑ ΚΑΙ ΔΕΥΤ/ΜΙΑ

ΚΩΝΣΤΑΣΤΙΝΟΣ ΠΟΥΛΙΑΝΟΣ

ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ ΤΗΣ ΛΑΙΚΗΣ ΣΥΠΣΕΙΡΩΣΗΣ ΔΗΜΟΥ ΧΙΟΥ ΣΤΗΝ ΕΝΑΙΑ ΣΧΟΛΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ Α/ΜΙΑΣ ΕΚΠ/ΣΗΣ

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ