20.5.2021 13:55

Κώστας Βρατσάνος: «Έργο ζωής για τα Ψαρά το νέο ιατρείο του νησιού»

Στην άκρως θετική για την βελτίωση της καθημερινότητας και της παροχής υπηρεσιών υγείας, είδηση της δημοπράτησης της μελέτης κατασκευής νέου ιατρείου Ψαρών, αναφέρθηκε μέσα από παρέμβασή του στο Politischios.gr, ο Δήμαρχος του νησιού Κώστας Βρατσάνος.

Όπως ανέφερε η μελέτη θα είναι έτοιμη στα τέλη του 2021 και αμέσως μετά θα υπάρξει η υποβολή του φακέλου του έργου για χρηματοδότηση μέσα από το νέο ΕΣΠΑ.

Σύμφωνα με τον Δήμαρχο το νέο ιατρείο εκτός των άλλων θα διαθέτει και 3 διαμερίσματα των 50 τ.μ. επιλύοντας το στεγαστικό πρόβλημα όσων γιατρών υπηρετούν στο νησί και αποτελώντας ένα επιπλέον κίνητρο προσέλκυσης, αφού το σημερινό ιατρείο διαθέτει μόλις ένα δωμάτιο για το ιατρικό προσωπικό.

Το κτίριο θα κατασκευαστεί σε δημοτικό οικόπεδο εμβαδού 1.141,42 τ.μ. που βρίσκεται βορειοδυτικά του οικισμού (πλησίον του υφιστάμενου γηπέδου μπάσκετ) και θα έχει συνολικό δομημένο χώρο 500 τ.μ περίπου. Θα περιλαμβάνει όλους τους αναγκαίους χώρους, σύμφωνα με το εγκεκριμένο κτιριολογικό πρόγραμμα της 2ης ΔΥΠΕ, όπως χώρους υποδοχής και αναμονής, δύο εξεταστήρια ενηλίκων, ξεχωριστό εξεταστήριο για τα παιδιά, χώρους για μικροβιολογικό εργαστήριο και οδοντιατρική έδρα, χώρο για φαρμακείο, γραφείο τηλεϊατρικής και γραφείο προσωπικού, WC για προσωπικό, ασθενείς και ΑΜΕΑ, αποθηκευτικούς χώρους, τρία διαμερίσματα συνολικού εμβαδού 150 τ.μ για τη φιλοξενία του ιατρικού προσωπικού, καθώς και κλειστό χώρο στάθμευσης για το ασθενοφόρο του δήμου μας.

Ακόμη προβλέπεται η διαμόρφωση του περιβάλλοντα χώρου και η κατασκευή 10 θέσεων στάθμευσης Ι.Χ οχημάτων προσωπικού και επισκεπτών.

Γίνε μέλος και μέρος του «π». Γίνε έντυπος Συνδρομητής. Αποστολή σε όλη την Ελλάδα.

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

Το politischios.gr και στο Viber – Μπείτε στην ομάδα μας για να βλέπετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο politischios.gr.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ