16.2.2024 12:59

Κλέαρχος Χρύσης - Έτσι «βύθισαν» στα χρέη τη ΔΙΑΝΟΧ (video)

Αλόγιστες προσλήψεις οδήγησαν σε χρέη ύψους πολλών χιλιάδων ευρώ

Αναλυτική κατάσταση με τα οικονομικά στοιχεία της ΔΙΑΝΟΧ έδωσε στη δημοσιότητα ο νέος πρόεδρος της εταιρείας Κλέαρχος Χρύσης, απαντώντας ουσιαστικά στη συνέντευξη του πρώην Δημάρχου Χίου Σταμάτη Κάρμαντζη, ότι η προηγούμενη δημοτική αρχή δεν παρέδωσε χρέη.

Ο κ. Χρύσης, εστίασε στα οικονομικά δεδομένα της ΔΙΑΝΟΧ μέσα από τους ισολογισμούς, από τους οποίους φαίνεται η φθίνουσα πορεία μίας κραταιούς επιχείρησης η οποία από το πλεόνασμα των περασμένων ετών βρέθηκε με χρέη πολλών χιλιάδων ευρώ.

Σύμφωνα με τους συνοπτικούς ισολογισμούς, στις 31/12/2019 η ΔΙΑΝΟΧ είχε κέρδη της τάξεως των 229.481,60 ευρώ ενώ την αμέσως επόμενη χρονιά αυτά τα κέρδη μειώθηκαν σε μόλις 18.441,70 ευρώ.

Το πρώτο μεγάλο πρόβλημα εντοπίζεται στον ισολογισμό του 2021, όπου η ΔΙΑΝΟΧ καταγράφει πλέον μεγάλες ζημιές που αγγίζουν τις -445.575,64 ευρώ και το 2022 επιπλέον 35.037,11 ευρώ.

Ο ισολογισμός του 2023, εξήγησε ο κ. Χρύσης, παρότι δεν έχει ακόμα οριστικοποιηθεί αναμένεται με ζημιές που ξεπερνούν τις 650.000 ευρώ.

«Δεν μπορούσε να ανταπεξέλθει η εταιρεία»

Ερωτώμενος για το ποιος ήταν ο λόγος που θεωρεί ότι η ΔΙΑΝΟΧ έφθασε σε αυτό το σημείο, ο κ. Χρύσης, απάντησε ότι φταίει προφανέστατα ο μεγάλος αριθμός προσωπικού, αφού η προηγούμενη διοίκηση έφθασε το ανώτατο όριο απασχόλησης που προβλέπεται από το καταστατικό, δηλαδή τα 55 άτομα, χωρίς ωστόσο να μπορεί να τα πληρώσει.

Ο ίδιος απάντησε και στις αναφορές του Σταμάτη Κάρμαντζη, ότι δεν είναι ηθικό ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου να είναι και πρόεδρος της ΔΙΑΝΟΧ, λέγοντας ότι, κάτι τέτοιο είναι απολύτως νόμιμο.

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ