14.9.2018 14:06

Κινούνται προς «βελούδινο διαζύγιο»

• Καλογήρου – Κάρμαντζης δεν θίγουν καν στις συζητήσεις τους τη δεδομένη στροφή του τελευταίου στο Δήμο Χίου.

Αυτή τη φορά το Δελτίο Τύπου δεν έκρυψε το παρασκήνιο, απλά γιατί δεν υπήρξε. Η Χρ. Καλογήρου, κατά την πρώτη ημέρα επίσκεψης της στη Χίο, συναντήθηκε με τον Στ. Κάρμαντζη και στελέχη της περιφερειακής αρχής σαν να μην συμβαίνει τίποτα…

Η πεντακάθαρη βούληση Κάρμαντζη να θέσει υποψηφιότητα στο Δήμο Χίου (βλ. σημερινό έντυπο «π» όλα τα ονόματα των πρώτων υποστηρικτών του) πέρασε … απαρατήρητη στη συνάντηση των δυο και περιφερειάρχης και αντιπεριφερειάρχης Χίου επικεντρώθηκαν κατά τη συζήτηση αποκλειστικά στην εξέταση της πορείας των έργων στο νομό μας.

Τακτική αποσιώπησης

Περιφερειάρχης και αντιπεριφερειάρχης δεν έχουν καμία διάθεση να ανοίξουν πρόωρα το κουτί του «διαζυγίου τους», κοινό μυστικό και για τους δυο. Κρίνουν ωστόσο ότι δεν υπάρχει λόγος να θίξουν στη μεταξύ τους συζήτηση το θέμα προκειμένου το «διαζύγιο» ενόψει εκλογών να είναι τουλάχιστον «βελούδινο».

Οι επαφές

Από τον σημερινό περιφερειακό συνδυασμό της Χρ. Καλογήρου πυλώνες θα παραμείνουν οι εντεταλμένοι περιφερειακοί σύμβουλοι Παντ. Μπουγδάνος και Κ. Παπαδόπουλος, με σαρωτική ανανέωση του συνόλου των υπολοίπων υποψηφίων. Οι δυο περιφερειακοί σύμβουλοι πήραν άλλωστε μέρος και στη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στην Περιφερειακή Ενότητα με τη συμμετοχή των δυο αντιπεριφερειαρχών και στελεχών της Διεύθυνσης Τεχνικών Έργων.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης αξιολογήθηκε η πορεία υλοποίησης των έργων της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου στη Χίο, με κυρίαρχο το έργο της αναβάθμισης της επαρχιακής οδού Χίου- Καρφά, έργο που σχετίζεται άμεσα με την επέκταση του αεροδρομίου.

Οι υπόλοιπες επαφές

Η περιφερειάρχης συναντήθηκε επίσης με τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του Συλλόγου Πολυτέκνων Χίου και συζήτησε θέματα που απασχολούν τις πολύτεκνες οικογένειες του νησιού.

Στη συνέχεια η κα. Καλογήρου είχε συνεργασία με τον πρόεδρο του Επιμελητηρίου Χίου κ. Παντελή Λεγάτο, κατά τη διάρκεια της οποίας αναζητήθηκαν τρόποι περαιτέρω ανάπτυξης της συνεργασίας της Περιφέρειας με το Επιμελητήριο.

Χθες το απόγευμα παρεβρέθηκε στον εσπερινό του Ιερού Ναού του Τιμίου Σταυρού Βρουλιδίων στο Πυργί.

 

Ειδήσεις σήμερα. Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στο Facebook Page μας.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ