31.8.2021 8:12

Χίος Μπροστά: "Αναπτυξιακός Οργανισμός Τ.Α. Χίου: Το θέατρο του παραλόγου και της κατασπατάλησης του δημοσίου χρήματος"

Θα φτιάχνατε μία εταιρία που θα σας κόστιζε 450.000 € σε μία διετία για να έχετε αμφισβητούμενα έσοδα στο ίδιο χρονικό διάστημα 35.000 €; Θα φτιάχνατε μία εταιρία που θα δαπανά 75.000 € το χρόνο για τη μισθοδοσία 4 ατόμων (διευθύνοντα συμβούλου, 2 προϊσταμένων και ενός ειδικού συνεργάτη);

Αυτό κάνει η δημοτική αρχή Κάρμαντζη με τη δημιουργία του Αναπτυξιακού Οργανισμού Τοπικής Αυτοδιοίκησης!

Κατασπαταλά το δημοτικό χρήμα για τη δημιουργία ενός οργανισμού που ακόμη και η μελέτη που έχει «εκπονηθεί» (πανομοιότυπη προς διάφορους δήμους) δεν μπορεί να δικαιολογήσει τη βιωσιμότητά του εν λόγω οργανισμού.

Η Δημοτική Αρχή Κάρμαντζη που δεν μπορεί να σχεδιάσει ούτε ένα έργο, αδυνατεί ακόμη και να υλοποιήσει με επάρκεια ότι προέρχεται από προηγούμενες προγραμματικές περιόδους, στήνει τον εν λόγω οργανισμό μόνο και μόνο για να εξασφαλίσει μισθό σε κάποιους ημέτερους.

Το μόνο που γνωρίζουν και μπορούν να κάνουν είναι να κατασπαταλούν το χρήμα των δημοτών!

Σε αυτό ως ΧΙΟΣ ΜΠΡΟΣΤΑ δεν μπορούμε να συναινέσουμε και απείχαμε από την χθεσινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, στο οποίο η δημοτική αρχή έφερε την σύσταση του ΑΟΤΑ και τον ορισμό αντιπροσώπων του Δήμου Χίου στη Γενική Συνέλευσή του. Ζητήσαμε πλήρη μελέτη βιωσιμότητας η οποία και δεν παρουσιάστηκε. Ζητήσαμε τη διερεύνηση της δυνατότητας να ικανοποιηθούν οι στόχοι του ΑΟΤΑ μέσω υφιστάμενων οργανισμών του Δήμου, καθώς και στη Δημοτική Αρχή έγιναν σχετικές προτάσεις που απέρριψε γιατί προφανώς δεν θα μπορούσε να διορίσει διευθύνοντα σύμβουλο!

 

Ειδήσεις σήμερα

Γίνε Συνδρομητής στον Έντυπο «π». Αποστολή σε όλη την Ελλάδα με 25€/εξάμηνο

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ