5.12.2023 14:55

«Κατάπτυστη η ανακοίνωση της Φιλαρμονικής» - Βίντεο

Εξηγήσεις από την αρχιμουσικό Ευγενία Βοριά καθώς και από τον πρώην Πρόεδρο του Νομικού Προσώπου Γιάννη Μανάρα, για τον τρόπο πληρωμής καθηγητών, ζήτησε δημόσια ο Σταμάτης Κάρμαντζης

Την παρέμβαση του Δημάρχου Χίου Σταμάτη Κάρμαντζη, προκάλεσε η ανακοίνωση της Φιλαρμονικής του Δήμου Χίου και της Αρχιμουσικού Ευγενίας Βορριά, μέσα από την οποία ανακοινώνονταν η ακύρωση όλων των χριστουγεννιάτικων παραστάσεων με αφορμή την έλλειψη χρηματοδότησης της Φιλαρμονικής.

Απαντώντας σήμερα ο Σταμάτης Κάρμαντζης, έκανε λόγο για κατάπτυστη ανακοίνωση, λέγοντας ότι από την ημέρα ανάληψης των καθηκόντων της, μέχρι και σήμερα, η δημοτική αρχή έδωσε στη Φιλαρμονική πάνω από 350.000 ευρώ, προκειμένου να υποστηρίξει τις δράσεις της.

Παράλληλα σημείωσε ότι, με την υπ αριθμόν 25 απόφαση του 2020, το Νομικό Πρόσωπο του Δήμου Χίου, αποφάσισε την εκ νέου αύξηση των ωρών της αρχιμουσικού Ευγενίας Βορριά από 45 σε 100 ώρες μηνιαίως.

Ο Δήμαρχος Χίου, άφησε εκτός των άλλων αιχμές και για όσους εμφανίζονται ως καθηγητές στη Φιλαρμονική, καλώντας την Ευγενία Βορριά αλλά και τον πρώην πρόεδρο του Νομικού Προσώπου Γιάννη Μανάρα να απαντήσουν πως προσελήφθησαν και με ποιον τρόπο πληρώνονταν.

Τέλος, αναφερόμενος στις ακυρώσεις των παραστάσεων, ο Δήμαρχος Χίου, διερωτήθηκε ποιο θα ήταν το κόστος για τη Φιλαρμονική για τη διεξαγωγή μίας παράστασης στο Ομήρειο, με τα μόνιμα έμμισθα στελέχη της και τα παιδιά της Φιλαρμονικής με δωρεάν στέγη, φωτισμό αλλά και ήχο.

Ο έντυπος «πολίτης» ταξιδεύει σε όλη την Ελλάδα! Συμπληρώστε την διεύθυνση σας εδώ.

Ειδήσεις σήμερα. Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας και στο Google News. Περιμένουμε τα σχόλια σας στο Facebook Page μας.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ