27.2.2021 13:26

Καταδικάστηκαν οι αδιαφανείς προσλήψεις στην καθαριότητα

Δίωρη συζήτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο με αφορμή το δημοσίευμα του Politischios.gr

Σε μείζον θέμα που συνοδεύτηκε με δίωρη συζήτηση εντός του Δημοτικού Συμβουλίου, μετατράπηκε το δημοσίευμα του Politischios.gr για τις αδιαφανείς προσλήψεις στην Υπηρεσία Καθαριότητας του Δήμου Χίου, με τον αντιδήμαρχο να αποφεύγει να αναφερθεί εντέχνως στην ουσία του θέματος, κάνοντας λόγο μόνο για την ανάγκη προσλήψεων αλλά όχι για τα αντικειμενικά κριτήρια που γίνονται αυτές.

Έτσι από την πλευρά της η δημοτική αρχή επέμεινε στο νόμιμο της διαδικασίας με τις αντιπολιτεύσεις όμως, να σηκώνουν από την πλευρά τους την ηθική διάσταση του θέματος, μετά και την επιστολή ανέργων συμπολιτών μας στο politischios.gr.

«Δεν τους άρεσαν οι 93»

Απαντώντας στις αιτιάσεις των αντιπολιτεύσεων ο Αντιδήμαρχος Παναγιώτης Αναγνώστου εστίασε στην ανάγκη προσλήψεων λέγοντας ότι όσοι αντιδρούν το κάνουν μόνο και μόνο για τον αριθμό των προσλήψεων. Αιτιολόγησε δε, το γρήγορο της διαδικασίας λέγοντας ότι την Παρασκευή έληγε η χρονική προθεσμία που είχε δώσει η κυβέρνηση.

«Όποιος έχει κάτι μεμπτό να πάει στον Εισαγγελέα»

Στο ίδιο μήκος κύματος ήταν η τοποθέτηση του Δημάρχου Χίου Σταμάτης Κάρμαντζης που επεσήμανε ότι όλη η διαδικασία είναι νομότυπη και έχει την έγκριση όλων των ελεγκτικών οργάνων, προτρέποντας όποιον έχει κάτι μεμπτό να καταφύγει στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Χίου.

«Προσλήψεις με κριτήρια… Facebook»

Στον αντίποδα, πυρ ομαδόν κατά της διαδικασίας που ακολούθησε η δημοτική αρχή, εξαπέλυσαν οι αντιπολιτεύσεις του Δήμου με τον Κώστα Τριαντάφυλλο και τον Γιάννη Καραβασίλη να καταγγέλλουν ότι η πλειονότητα των προσληφθέντων έχει συγγενική, φιλική και πολιτική σχέση με τη δημοτική αρχή.

Μάλιστα ο επικεφαλής του συνδυασμού «Χίος Μπροστά» ανέφερε ότι πολλοί από τους προσληφθέντες τυγχάνουν και ένθερμοι υποστηρικτές της δημοτικής αρχής.

Η συνολική συζήτηση διήρκησε πάνω από 2 ώρες, με τις αντιπολιτεύσεις να εκδίδουν πολιτικό ψήφισμα που κατήγγειλαν τη διαδικασία που ακολουθήθηκε, σημειώνοντας ότι αυτές οι διαδικασίες θα πρέπει να γίνονται με μοριοδότηση η οποία θα προκύπτει βάσει κριτηρίων κοινωνικών, οικονομικών, ανεργίας καθώς και εργασιακής εμπειρίας.

Τέλος στο ψήφισμα αναφέρεται ότι το Δ.Σ. εμμένει στην προηγούμενη απόφασή του περί διαφάνειας σε όλους τους τομείς.

Γίνε μέλος και μέρος του «π». Γίνε έντυπος Συνδρομητής. Αποστολή σε όλη την Ελλάδα.

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

Το politischios.gr και στο Viber – Μπείτε στην ομάδα μας για να βλέπετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο politischios.gr.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ