26.2.2021 14:17

Εκθέτει τη δημοτική αρχή με τις προσλήψεις «εξπρές» ο αντιδήμαρχος Καθαριότητας

Επιστολή με βαριές καταγγελίες από ανέργους στον «π»

Τελειωμό δεν έχουν οι καταγγελίες για τον τρόπο και τα κριτήρια με τα οποία η Υπηρεσία Καθαριότητας αποφάσισε την πρόσληψη 93 ατόμων, εκμεταλλευόμενοι τις διατάξεις για πρόσληψη προσωπικού εξαιτίας της πανδημίας.

Είναι χαρακτηριστικό το γεγονός ότι η δημοσίευση της πρόσκλησης έγινε μέσα σε 24ωρες και ακριβώς το επόμενο 24ωρο είχε ολοκληρωθεί μέχρι και η πρόσληψη ατόμων, χωρίς μέχρι σήμερα ο αντιδήμαρχος Καθαριότητας Παναγιώτης Αναγνώστου που έχει χειριστεί την υπόθεση να έχει απαντήσει έστω και στο ελάχιστο με ποια κοινωνικά ή οικονομικά κριτήρια προσελήφθησαν οι 93 συμπολίτες μας.

Ακόμα και αν η νομοθεσία δίνει τη δυνατότητα της επιλογής από την πλευρά του αντιδημάρχου, μέχρι και σήμερα δεν έχει απαντηθεί με ποιο τρόπο επιλέχθησαν οι 93 από τους 231 που ΠΡΟΛΑΒΑΝ να υποβάλλουν αίτηση ή τελικά κατάφεραν να ΑΝΤΙΛΗΦΘΟΥΝ, ότι υπάρχει σε εξέλιξη διαδικασία πρόσληψης που ξεκινά και λήγει μέσα σε ένα 24ωρο.

Η επιστολή στον «π»

Μέσα σε όλο αυτό το κλίμα, μακροχρόνια άνεργοι που επιχείρησαν να καταθέσουν αίτηση επιδιώκοντας την πρόσληψή τους, απέστειλαν επιστολή στον «π», στην οποία εξαπολύουν βαριές καταγγελίες για την όλη διαδικασία πρόσληψης, οι οποίες πλέον θα πρέπει να απαντηθούν.

Μεταξύ άλλων καταγγέλλουν ότι προσλήφθηκαν εκ νέου τα ίδια άτομα, κάνουν λόγο για πολιτική εκμετάλλευση υπαλλήλων και σημειώνουν ότι θα πρέπει να απαντηθεί εάν στα κριτήρια πρόσληψης μέτρησαν τα κοινωνικά κριτήρια, η μακροχρόνια ανεργία ή η ικανότητα εργασίας.

Ο «π» δημοσιεύει αυτούσια την επιστολή των συγκεκριμένων ατόμων επιλέγοντας για ευνόητους λόγους να μη δημοσιοποιήσει τα ονόματά τους, τα οποία σε κάθε περίπτωση γνωρίζει.

Αναλυτικά αναφέρουν: 

 «Κατ’ επιλογή». Αυτή ήταν η απάντηση που ελάβαμε από το Τμήμα Ανθρώπινου Δυναμικού του ΔΗΜΟΥ ΧΙΟΥ, στην ερώτησή μας: Με ποια κριτήρια θα επιλεχθούν οι εργαζόμενοι στην καθαριότητα;

Ο Αντιδήμαρχος Καθαριότητας στην συνέντευξη που έδωσε στα ΜΜΕ, υποστήριξε λεκτικά ότι η Υπηρεσία «βιάστηκε» να καλύψει τις 93 θέσεις μέχρι την 28η Φεβρουαρίου, επικαλούμενος τη νομοθεσία λόγω του COVID-19.

Επίσης, ανέφερε ότι, οι εργαζόμενοι με το κοινωφελές πρόγραμμα του ΟΑΕΔ θα απολυθούν σε 10 με 15 ημέρες.

Πρακτικά (επίσημη καταγραφή γεγονότων) – θέλουμε να τους υπενθυμίσουμε ότι η Δ/νση Καθαριότητας έκανε πρόσληψη είκοσι (20) ΥΕ 16 με 4μηνη διάρκεια, Εργατών Καθαριότητας στις 18 Μαΐου 2020. Πριν τη λήξη της σύμβασής τους (17 Σεπτεμβρίου 2020) κάποιοι εξ’ αυτών (με γνώριμη τακτική) παρέμειναν στις θέσεις εργασίας τους ΑΚΟΜΑ 4 μήνες, μέχρι και την 13η Ιανουαρίου 2021.

Οι υπόλοιποι εργαζόμενοι ΑΠΟΛΥΘΗΚΑΝ.

Σήμερα 25 Φεβρουαρίου του 2021 (με την ίδια γνώριμη τακτική) ξαναπροσλήφθηκαν οι ίδιοι ακριβώς (με ονοματεπώνυμο) προστατευόμενοί τους. Αισθανόμαστε όλοι εμείς που δεν προσληφθήκαμε για εργασία «βαθιά θλίψη» που παραμένουμε ΑΝΕΡΓΟΙ (δηλαδή καθόλου χρήματα για την καθημερινή μας επιβίωση).

Διαβεβαιώνουμε τον Αντιδήμαρχο Καθαριότητας ότι δε μας προσέλαβαν για εργασία μέχρι και σήμερα ποτέ με το κριτήριο «κατ’ επιλογή». Η πρόσληψή μας γινόταν πάντα με μακροχρόνια ανεργία, κοινωνικά κριτήρια, ικανότητα για εργασία, ΑΞΙΟΚΡΑΤΙΑ και ΔΙΑΦΑΝΕΙΑ. Δεν αποδεχόμεθα ότι οι εργαζόμενοι από το πρόγραμμα του ΟΑΕΔ απολύονται σε 10 με 15 ημέρες γιατί είναι ΨΕΥΔΕΣ επιχείρημα. Προτρέπουμε την δημοτική αρχή του τόπου μας (στην επόμενη ανακοίνωση για πρόσληψη ΑΝΘΡΩΠΙΝΟΥ ΔΥΝΑΜΙΚΟΥ του Δήμου Χίου) να είναι η εξής:

Ζητούνται – Προσφερόμενοι – ΑΝΕΡΓΟΙ προς ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΣΗ (από αιρετούς της δημοτικής αρχής του ΤΟΠΟΥ μας) ΚΑΤ’ ΕΞΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗ….

Υποσημείωση: Στα ονόματα των προσληφθέντων «Κατ’ επιλογή» από το 2020 και σήμερα 2021 είναι και ΠΑΙΔΙΑ δημοτικών υπαλλήλων (μάλιστα σε ευνοούμενες θέσεις).

Σημείωση: Η ειλικρίνεια είναι το πρόσωπο της ψυχής, ενώ η υποκρισία η μάσκα της.

Πολιτικός είναι αυτός που νοιάζεται για το λαό του. Ενώ πολιτικάντης είναι αυτός που νοιάζεται για να μη χάσει τη θέση.

Οι αξιοπρεπείς άνεργοι…

Γίνε μέλος και μέρος του «π». Γίνε έντυπος Συνδρομητής. Αποστολή σε όλη την Ελλάδα.

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

Το politischios.gr και στο Viber – Μπείτε στην ομάδα μας για να βλέπετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο politischios.gr.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ