26.1.2021 15:57

"Κάποιοι επενδύουν στη συνέχιση της ΒΙ.ΑΛ. και τη μη λύση του Μεταναστευτικού"

"Ζητούμενο είναι η ασφάλεια της Χίου και των Χιωτών και όχι το αν θα έχω πολιτικό κόστος", δήλωσε.

Υπέρ της δημιουργίας κλειστής δομής εκτός αστικού ιστού, με τη βασική προϋπόθεση ότι το οποιοδήποτε έργο θα ξεκινήσει μόνο μετά το κλείσιμο της ΒΙ.ΑΛ., ώστε να αποφευχθεί η παράλληλη λειτουργία δύο δομών στη Χίο, τάχθηκε στο πλαίσιο συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε στους εκπροσώπους των τοπικών Μ.Μ.Ε, ο Δήμαρχος Χίου Σταμάτης Κάρμαντζης.

Ξεκαθαρίζοντας εξ αρχής ότι αδιαφορείς για το οποιοδήποτε πολιτικό κόστος καθώς και για την επανεκλογή του, ο Δήμαρχος, ζήτησε να κριθεί εκ τους αποτελέσματος, λέγοντας ότι έχει ακέραιη την ευθύνη των επιλογών του, που όπως είπε έχουν ως μοναδικό γνώμονα την ασφάλεια του νησιού και των κατοίκων του.

«Δεν μιλάμε για υπερδομή»

Ταυτιζόμενος με τον κυβερνητικό σχεδιασμό, έτσι όπως αυτός εκφράζεται μέσα από τις δηλώσεις του Υπ. Μετανάστευσης Νότη Μηταράκη, ο Δήμαρχος ξεκαθάρισε ότι ο σχεδιασμός για υπερδομή 5.000 +40% ατόμων, έχει μείνει οριστικά πίσω, αφού η φύλαξη των συνόρων σε συνδυασμό με την αποσυμφόρηση, οδηγούν σε σαφώς μικρότερη δομή.

Για πρώτη φορά ο Δήμαρχος Χίου κράτησε αποστάσεις από την ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου, του 2020, για μικρή δομής έως 500 ατόμων μόνο για καταγραφή και ταυτοποίηση, κάνοντας λόγο για ανάγκη ρεαλιστικής λύσης.

«Ταμπουρωμένοι πίσω από το πληκτρολόγιο»

Αναφερόμενος στην έντονη κριτική που δέχεται κυρίως διαδικτυακά, ο Δήμαρχος σημείωσε ότι πρόκειται για συγκεκριμένη ομάδα ανθρώπων, που αρέσκονται να παριστάνουν τους υπερπατριώτες και που είναι μετρημένοι στα δάχτυλα των 2 χεριών.

Παράλληλα  επέστρεψε τον χαρακτηρισμό «ντροπή», προς «αριστερές παρατάξεις που δεν τους ενδιαφέρει να υπάρχει ασφάλεια στον τόπο».  

Ιδιαίτερη πάντως εντύπωση προκάλεσε το γεγονός ότι ο Δήμαρχος, χαιρέτησε τη στάση των συμβούλων του συνδυασμού της Χριστιάνας Καλογήρου, με την οποία προεκλογικά συγκρούστηκε, λέγοντας ότι με την ανακοίνωσή τους «έβαλαν τα πράγματα στην πραγματική θέση τους».

Κλείνοντας ο Δήμαρχος σημείωσε ότι η στάση της Δημοτικής Αρχής δεν θα πρέπει να εκληφθεί ως λευκή επιταγή στην Κυβέρνηση και ότι οι όποιοι σχεδιασμοί, μόνο σε δημόσια και όχι δημοτική γη, θα επιβλέπονται για τη σωστή τους τήρηση.

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ