27.12.2022 18:06

Η Λαϊκή Συσπείρωση Βορείου Αιγαίου για την απώλεια του Λάζαρου Κυρίτση

Η ΛΑΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΒΟΡΕΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ σκύβει το γόνυ και αποχαιρετά, τον αλύγιστο Μακρονησιώτη- κομμουνιστή αγωνιστή σύντροφο Λάζαρο Κυρίτση που έφυγε από τη ζωή, χθες το βράδυ, πλήρης ημερών.

Ο σύντροφος Λάζαρος, με την αδιάκοπη και αταλάντευτη δράση και στάση στο λαϊκό κίνημα, σφυρηλατημένος με τα ιδανικά της ΕΑΜικής Αντίστασης, του ΔΣΕ και του ΚΚΕ, αποτέλεσε και αποτελεί φωτεινό παράδειγμα για τις νεότερες γενιές στον αγώνα για ειρήνη, κοινωνική δικαιοσύνη, ισότητα , για την ανατροπή του βάρβαρου καπιταλιστικού συστήματος, για μια κοινωνία χωρίς εκμετάλλευση ανθρώπου από άνθρωπο.

Γι' αυτή του τη στάση και δράση αντιμετώπισε, για δεκαετίες, τους άγριους διωγμούς και βασανιστήρια του αστικού κράτους σε όλες του τις εκφάνσεις.

Η ΛΑΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΒΟΡΕΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ εκφράζει τα πιο θερμά συλλυπητήριά της στις κόρες του Αγλαΐα και Λεμονιά και στα εγγόνια του.

Οι περιφερειακοί Σύμβουλοι

Γιώργης Αμπαζής, Στέλιος Σταμούλος, Σταμάτης Φυριππής

 

Ο έντυπος «πολίτης» ταξιδεύει σε όλη την Ελλάδα! Συμπληρώστε την διεύθυνση σας εδώ.

Ειδήσεις σήμερα. Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας και στο Google News. Περιμένουμε τα σχόλια σας στο Facebook Page μας.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ