20.10.2023 13:37

Γιάννης Μαλαφής: «Θα κάνουμε τα πάντα για τα ΕΛΤΑ ακόμα και αν δεν είναι αρμοδιότητά μας» - Βίντεο

Στην πρώτη γραμμή της κινητοποίησης των κατοίκων της βόρειας Χίου, ενάντια στο κλείσιμο του υποκαταστήματος των ΕΛΤΑ, βρέθηκε ο νέος Δήμαρχος Γιάννης Μαλαφής.

Ο ίδιος χαρακτήρισε συγκινητική την παρουσία του κόσμου, λέγοντας ότι αυτός ο κόσμος «…δείχνει ότι δεν θέλει κανείς να νεκρώσουν τα βόρεια κομμάτια της Χίου και θα πρέπει γι αυτό να αντισταθούμε με οποιοδήποτε τρόπο στις πολιτικές που έρχονται».

Ο νέος Δήμαρχος, επεσήμανε ότι είναι ανάγκη η Αθήνα να κατανοήσει ότι απαιτούνται τέτοιες πολιτικές ώστε να αποτραπεί η ερημοποίηση των χωριών και η φυγή των νέων ανθρώπων από αυτά.

«Θα πρέπει λοιπόν και σαν αυτοδιοίκηση εμείς να στοιχηθούμε μαζί με τον κόσμο δίπλα και να κάνουμε και εμείς πολιτικές, είτε έχουμε αρμοδιότητα, είτε δεν έχουμε αρμοδιότητα που θα υποδείξουν στην κεντρική κυβέρνηση τον σωστό δρόμο.

Βλέπουμε ότι έκλεισαν οι Δήμοι και σιγά σιγά κλείνουν όλες οι υπηρεσίες, που σημαίνει ότι ένας ιστός κοινωνικός από νέους ανθρώπους, εργαζόμενους, αναγκάζεται να φύγει από την περιφέρεια και να μετακομίσει στην πόλη. Αυτό είναι το μεγάλο μας πρόβλημα», ανέφερε ο κ. Μαλαφής.

Ο έντυπος «πολίτης» ταξιδεύει σε όλη την Ελλάδα! Συμπληρώστε την διεύθυνση σας εδώ.

Ειδήσεις σήμερα. Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας και στο Google News. Περιμένουμε τα σχόλια σας στο Facebook Page μας.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ