14.6.2024 13:57

Γιάννης Μαλαφής: "Από το 2025 θα δώσουμε το πλήρες πολιτιστικό στίγμα της δημοτικής μας αρχής" (Video)

Στο πρόγραμμα των πολιτιστικών εκδηλώσεων το οποίο σχεδιάζει ο Δήμος Χίου, συμμετέχοντας με διάφορες μορφές, είτε ως παραγωγός, είτε ως συνδιοργανωτής είτε παρέχοντας τη σχετική αιγίδα, αναφέρθηκε σε δηλώσεις του ο Δήμαρχος Χίου Γιάννης Μαλαφής.

Ο ίδιος τόνισε ότι, παρά τις δυσκολίες της πρώτης χρονιάς της νέας δημοτικής αρχής, κατάφεραν με πολλή προσπάθεια και σε συνεργασία με καλλιτεχνικούς και πολιτιστικούς φορείς της Ελλάδας, να δημιουργήσουν ένα ποιοτικό και πολυδιάστατο πρόγραμμα που θα καλύπτει τις ανάγκες όλων των κοινωνικών ομάδων του νησιού.

Σύμφωνα με τις δηλώσεις του, ο Δήμος Χίου επέλεξε να δώσει έμφαση στην ποιότητα των εκδηλώσεων, ακόμη κι αν αυτό σημαίνει περιορισμό του αριθμού τους, λόγω των περιορισμένων πόρων. Ο κ. Μαλαφής δήλωσε χαρακτηριστικά:

«Οι πόροι ξέρετε ότι είναι λίγοι και δυστυχώς θα πρέπει κάποια πράγματα που είναι ανταγωνιστικά να επιλέξουμε αν θέμε την ποιότητα ή την ποσότητα. Εμείς επιλέξαμε την ποιότητα».

Ο Δήμαρχος διαβεβαίωσε ότι κανένα πολιτιστικό ή αθλητικό σωματείο του νησιού δεν θα μείνει χωρίς υποστήριξη από τον Δήμο. Εξήγησε ότι το πρόγραμμα που θα παρουσιαστεί από τον Αντιδήμαρχο θα περιλαμβάνει όλες τις δράσεις και τις συνεργασίες με τα σωματεία μέχρι το τέλος του έτους.

«Βεβαίως δεν αφήσαμε κανένα πολιτιστικό σωματείο ή αθλητικό σωματείο και δεν θα αφήσουμε μέχρι το τέλος του χρόνου που δεν θα έχει την αρωγή μας και αυτό θα το δείτε μέσα από το πρόγραμμα που θα σας παρουσιάσει σήμερα ο αντιδήμαρχος και βεβαίως το τελικό πρόγραμμα που θα είναι 31.12.2024».

Ο κ. Μαλαφής έκλεισε την ομιλία του εκφράζοντας την πεποίθηση ότι το 2025 θα αποτελέσει ορόσημο για την πολιτιστική αναβάθμιση του Δήμου Χίου και θα αποτελέσει το στίγμα της νέας Δημοτικής Αρχής.

«Σας ευχαριστώ και να ξέρετε ότι του χρόνου θα είναι κάτι το οποίο θα είναι και το στίγμα της Δημοτικής Αρχής».

Με αυτά τα λόγια, ο Δήμαρχος Χίου έδωσε το στίγμα της προσπάθειας του Δήμου να αναβαθμίσει τον πολιτιστικό τομέα του νησιού, προάγοντας την ποιότητα και στηρίζοντας τα τοπικά σωματεία σε μια δύσκολη οικονομικά περίοδο.

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ