5.9.2023 14:28

Έτοιμη η μελέτη για την αντιπλημμυρική προστασία της Λαγκάδας – Βίντεο

Το πιθανότερο μέσα στο 2024, θα ξεκινήσουν παρεμβάσεις στο δυτικό τμήμα του λιμανιού της Λαγκάδας, εκεί όπου κάθε χρόνο λόγω του βορειοανατολικού ανέμου, είτε το νερό καταλήγει «ζωντανό» μέσα σε αυλές και επιχειρήσεις είτε η χερσαία ζώνη πλημμυρίζει λόγω της αυξημένης στάθμης της θάλασσας.

Στο θέμα αναφέρθηκε, μέσα από δηλώσεις του στον «Π» ο πρόεδρος του Διαδημοτικού Λιμενικού Ταμείου Κυριάκος Ζωάνος, λέγοντας ότι το Λιμενικό Ταμείο παρέλαβε από την μελετητική εταιρία την μελέτη της προτεινόμενης λύσης για την αντιμετώπιση του πλημμυρικού φαινομένου.

Σύμφωνα με αυτή προτείνεται η ανύψωση της χερσαίας ζώνη, η τοποθέτηση λιθόστρωτου στο δάπεδο καθώς και η τοποθέτηση σχαρών βαρέως τύπου, μέσα από συνολικό προϋπολογισμό που αγγίζει στο στάδιο της προεκτίμησης τις 100.000 ευρώ.

Ως προς τη χρηματοδότηση του έργου, ο κ. Ζωάνος ανέφερε ότι, το Λιμενικό Ταμείο είτε θα αναζητήσει χρήματα μέσα από πρόγραμμα είτε θα χρηματοδοτήσει το έργο με δικούς του πόρους, εντάσσοντάς το μέσα στον προϋπολογισμό του 2024.

Ο έντυπος «πολίτης» ταξιδεύει σε όλη την Ελλάδα! Συμπληρώστε την διεύθυνση σας εδώ.

Ειδήσεις σήμερα. Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας και στο Google News. Περιμένουμε τα σχόλια σας στο Facebook Page μας.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ