6.4.2022 14:25

Επιστολή Στ. Κάρμαντζη στον Πρόεδρο της Βουλής με αίτημα την απόδοση τιμής στον αγωνιστή Κώστα Περρίκο

Την παρακάτω επιστολή απέστειλε ο Δήμαρχος Χίου κ. Σταμάτης Κάρμαντζης στον Πρόεδρο της Βουλής, διαβιβάζοντας το αίτημα της τοπικής μας κοινωνίας και ειδικότερα των κατοίκων της Καλλιμασιάς αναφορικά με την απόδοση τιμής στον αείμνηστο Χιώτη αγωνιστή, Κώστα Περρίκο.

«Αξιότιμε Κύριε Πρόεδρε της Βουλής,

Με την παρούσα επιστολή θα ήθελα να σας εκφράσω τη βαθιά επιθυμία των κατοίκων της Χίου και ιδιαίτερα της περιοχής της Καλλιμασιάς για την ανάδειξη και την αναγνώριση της προσφοράς του Κώστα Περρίκου υπέρ του τόπου, της χώρας, της ελευθερίας και της δημοκρατίας. 

Ο Κώστας Περρίκος ως πρότυπο προσωπικότητας αγωνίστηκε σθεναρά και με πίστη στο όραμά του που αφορούσε μία κοινωνία δημοκρατική, αξιοκρατική, απαλλαγμένη από τα σφάλματα του παρελθόντος. Το όνομά του είναι συνδεδεμένο απόλυτα με την ανατίναξη των γραφείων της προδοτικής οργάνωσης ΕΣΠΟ (Εθνικο-Σοσιαλιστική Πατριωτική Οργάνωσις) στη διασταύρωση των οδών Πατησίων και Γλάδστωνος, στις 20 Σεπτεμβρίου 1942, γεγονός που αποτελεί κορυφαία αντιστασιακή πράξη αλλά και συγχρόνως ένα ηχηρό μήνυμα για την ανάγκη εθνικής συμφιλίωσης και συνεργασίας.

Δυστυχώς, ωστόσο, φαίνεται ότι η προσωπικότητά του έχει αγνοηθεί, παρόλο που θα μπορούσε να αποτελέσει ένα εξαιρετικό πρότυπο ανδρείας και αρετής, ιδίως σε μία εποχή όπου φθίνουν οι αξίες και τα οράματα.

Με αυτές τις σκέψεις θα ήθελα να σας διαβιβάσω το αίτημα του Εκπολιτιστικού Σωματείου Καλλιμασιάς «Η Πρόοδος» το οποίο και προσυπογράφω, ζητώντας την απόδοση τιμής στον ήρωα Κώστα Περρίκο και την κήρυξή του από το ανώτατο βουλευτικό όργανο της χώρας μας ως «Άξιου της Πατρίδας». Αναμένοντας την απάντησή σας, σας ευχαριστώ εκ των προτέρων.»

Γίνε μέλος και μέρος του «π». Γίνε έντυπος Συνδρομητής. Αποστολή σε όλη την Ελλάδα.

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

Το politischios.gr και στο Viber – Μπείτε στην ομάδα μας για να βλέπετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο politischios.gr.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ