5.6.2020 8:06

Ένα βήμα πιο κοντά στη συνεργασία "Σύμπραξη" και "Πρωτοβουλία"

Έντονο παρασκήνιο και διαβουλεύσεις με πιθανά αποκαλυπτήρια τον Σεπτέμβρη

Ολοένα και ενισχύονται τα σενάρια ανακατατάξεων εντός του Δημοτικού Συμβουλίου Χίου, με όλα τα μέχρι στιγμής δεδομένα να οδηγούν στο συμπέρασμα ότι, στο αμέσως επόμενο διάστημα η εικόνα της σημερινής σύνθεσης, είναι πιθανό να αλλάξει.

Η αποτύπωση της κατάστασης

Οι 8 πρώτοι μήνες της δημοτικής αρχής Κάρμαντζη, ήταν αρκετοί για να καταστήσουν σαφές ότι η ουσία του «Κλεισθένη» περί συνεργασιών, ήταν αδύνατο να παρακαμφθεί –ακόμα και μετά τις αρχικές παρεμβάσεις της Κυβέρνησης- με δεδομένη τη μη αριθμητική υπεροχή της δημοτικής αρχής εντός του Δημοτικού Συμβουλίου.

Από την άλλη τα διαπιστωμένα λάθη και οι παραλείψεις που καταγράφηκαν όλο αυτό το χρονικό διάστημα, αποτέλεσαν καταλύτη εξελίξεων, με τον Δήμαρχο να αντιλαμβάνεται από νωρίς την ανάγκη ανάληψης πρωτοβουλιών προσέγγισης τρίτων συνδυασμών βάζοντας αρκετό νερό στο κρασί του.

Ο ίδιος άλλωστε, σε τακτά χρονικά διαστήματα και μάλιστα σε κρίσιμες ψηφοφορίες, ζητούσε τον ενεργό ρόλο των αντιπολιτεύσεων, επισημαίνοντας ότι η συνεκτίμηση της κατάστασης, η συναντίληψη και η απόφαση με μεγάλη πλειοψηφία αποτελούν εχέγγυα ισχυρών αποφάσεων που σίγουρα δεν μπορούν εύκολα να ανατραπούν στο μέλλον.

Η κρούση στον συνδυασμό Βουρνού

Είναι γεγονός ότι το τελευταίο διάστημα, η εικόνα που παρουσιάζεται εντός του Δημοτικού Συμβουλίου, παρά τις επί μέρους διαφωνίες σε ζητήματα, δεν παραπέμπει στην αρχική εικόνα των 6 δημοτικών παρατάξεων.

Η μέχρι στιγμής αποτύπωση της κατάστασης, αποδεικνύει την σύγκληση απόψεων μεταξύ των συνδυασμών Κάρμαντζη και Βουρνού σε σειρά θεμάτων, σε αντίθεση με τους μεγαλύτερους συνδυασμούς της αντιπολίτευσης Τριαντάφυλλου και Καραβασίλη, που έχουν σαφώς τοποθετηθεί απέναντι στη Δημοτική Αρχή.

Σε αυτό το πλαίσιο η πλειονότητα του συνδυασμού Κάρμαντζη, συνηγορεί στην άποψη ότι, σε επίπεδο συζητήσεων η σύγκληση δεν μπορεί να αφορά κανέναν άλλο συνδυασμό πέρα από αυτόν του Μανώλη Βουρνού, αφού ακόμα και σε επίπεδο διαδοχής, η σημερινή συμπολίτευση έχει ακόμα να διαχειριστεί έργα και προγραμματισμό που άφησε πίσω της η προηγούμενη δημοτική αρχή.

Οι απολύτως εξακριβωμένες πληροφορίες του «π», αναφέρουν ότι το περασμένο διάστημα υπήρξαν επαφές, μεταξύ των δύο συνδυασμών προκειμένου σε πρώτη φάση να αποτυπωθεί στο πραγματικό πεδίο, το ενδεχόμενο συγκλήσεων μεταξύ των δύο συνδυασμών.

Αυτό άλλωστε επιβεβαιώνουν στελέχη και των δύο συνδυασμών, που παρότι δεν έδωσαν περισσότερες λεπτομέρειες για το επίπεδο συζητήσεων, επιβεβαίωσαν ότι έχει ανοίξει ένας ενεργός διάλογος με στόχο τη σύμπλευση των δύο πλευρών.

Η συνέχεια του ρεπορτάζ στον έντυπο "π" της Παρασκευής 5 Ιουνίου 2020

Γίνε μέλος και μέρος του «π». Γίνε έντυπος Συνδρομητής. Αποστολή σε όλη την Ελλάδα.

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

Το politischios.gr και στο Viber – Μπείτε στην ομάδα μας για να βλέπετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο politischios.gr.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ