8.2.2021 6:33

Εβδομάδα εξελίξεων με τα φώτα στραμμένα στον Δήμο Χίου

Στο κτίριο της οδού Δημοκρατίας είναι πλέον στραμμένα τα φώτα της δημοσιότητας, με δεδομένη την εξαγγελία Κάρμαντζη ότι θα ανακοινώσει την πρόταση της δημοτικής αρχής για νέο χώρο, στον οποίο θα δημιουργηθεί δομή καταγραφής και φιλοξενίας μεταναστών και προσφύγων.

Η θέση πάντως δεν πρόκειται να αποτελέσει ιδιαίτερη έκπληξη, μιας και κατά τη λαϊκή συνέλευση του Χαλκειούς, ο αντιδήμαρχος Γιώργος Κλιαμενάκης, έσπευσε να προϊδεάσει, υποδεικνύοντας την ευρύτερη περιοχή του Ανδρόλακκου ως υποψήφιο σημείο, κάτι που μέχρι στιγμής όχι μόνο δεν έχει διαψευστεί, απεναντίας συζητείται ολοένα και περισσότερο στους κύκλους της δημοτικής αρχής, βρίσκοντας πρόσφορο έδαφος.

Η μητέρα των μαχών στο Δημοτικό Συμβούλιο;

Με δεδομένο ότι, η συγκεκριμένη έκταση δεν είναι δημόσια αλλά δημοτική, η παραχώρησή της στο Ελληνικό Δημόσιο και άρα στο Υπουργείο Μετανάστευσης, προϋποθέτει την εισαγωγή του θέματος στο Δημοτικό Συμβούλιο κάτι που θεωρείται σχεδόν βέβαιο ότι θα επιχειρήσει η Δημοτική Αρχή Κάρμαντζη στο αμέσως επόμενο διάστημα, με τις πληροφορίες του «π» να αναφέρουν ότι ο Δήμαρχος έχει εκφράσει την επιθυμία να ενημερώσει τους επικεφαλής των παρατάξεων για τις προθέσεις του.

Απέναντι στις κινήσεις Κάρμαντζη, τοποθετείται το σύνολο των αντιπολιτεύσεων του Δημοτικού Συμβουλίου, οι οποίες επιθυμούν σε κάθε περίπτωση τη μη μεταβολή της απόφασης του Σώματος, που προέβλεπε δομή 500 ατόμων μόνο για καταγραφή και ταυτοποίηση, με μία σειρά προϋποθέσεων όπως η άρση του γεωγραφικού περιορισμού στα νησιά, ο μηδενισμός των διαμενόντων στη ΒΙ.ΑΛ. καθώς και η συνέχιση της φύλαξης των συνόρων.

Οι αντιπολιτεύσεις, μάλιστα δίνουν ιδιαίτερη βαρύτητα στην αποσύνδεση του κλεισίματος της ΒΙ.ΑΛ. με τη δημιουργία νέας δομής, υπογραμμίζοντας ότι πρόκειται για ένα εκβιαστικό δίλλημα της κυβέρνησης, το οποίο θα οδηγήσει σε αδιέξοδο την όποια συζήτηση και θα πολώσει επιπλέον το κλίμα στη Χίο.

Επιπλέον παράγοντας αποτελεί και η τοποθέτηση της συντονιστικής επιτροπής αιρετών και κατοίκων της Χίου, που όπως τον περσινό Φλεβάρη έτσι και τώρα ηγείται της προσπάθειας για αποτροπή δημιουργίας νέας δομής στη Χίο.

 

Γίνε μέλος και μέρος του «π». Γίνε έντυπος Συνδρομητής. Αποστολή σε όλη την Ελλάδα.

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

Το politischios.gr και στο Viber – Μπείτε στην ομάδα μας για να βλέπετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο politischios.gr.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ