7.4.2023 11:27

ΔΕΥΑΝΧ - Απάντηση για την προμήθεια του οχήματος και ανταπάντηση από τον συνδυασμό "Χίος Μπροστά"

Απάντηση στην ανακοίνωση του κ. Καραβασίλη στις 5/4/2023 με τίτλο «Πανάκριβο το αυτοκίνητο που αγόρασε η ΔΕΥΑΧ…»

Για την προμήθεια του οχήματος προκηρύχθηκε ανοιχτή ηλεκτρονική διαγωνιστική διαδικασία μέσω της πλατφόρμας ΕΣΗΔΗΣ, η οποία είναι η πιο ΔΙΑΦΑΝΗΣ διαδικασία.

Βάση του 5180/20- 9-2022 πρακτικό της επιτροπής του ηλεκτρονικού διαγωνισμού δεν υποβλήθηκε καμία προσφορά που να πληροί τις προδιαγραφές που ζητούσε η ΔΕΥΑΧ.

Γιατί δεν υποβλήθηκε καμία προσφορά μπορεί ίσως να το γνωρίζει ο κ. Καραβασίλης ως γνώστης στην αγορά αυτοκινήτων.

Με την απόφαση 425/2022 του Διοικητικού Συμβουλίου της ΔΕΥΑΧ αποφασίστηκε η έγκριση του παραπάνω πρακτικού της επιτροπής και η συνέχιση της διαγωνιστικής διαδικασίας με την χρήση του άρθρου 269 του 4412/2016 ««Χρήση της διαδικασίας με διαπραγμάτευση χωρίς προηγούμενη δημοσίευση (άρθρο 50 της Οδηγίας 2014/25/ΕΕ».

Σε αυτή την φάση της διαδικασίας δεν υποβλήθηκε καμία αντίρρηση (παρόλο βέβαια που η διαδικασία είναι 100% νόμιμη).

Τελικός μειοδότης (με διαπραγμάτευση τριών εταιρειών) είναι η εταιρεία Χ Ν ΠΑΥΛΟΥ ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΙΔΙΩΤΙΚΗ ΚΕΦΑΛΑΙΟΥΧΙΚΗ ΕΤΑΙΡΙΑ με έδρα την Αθήνα και προσφορά 21.600 €.

Πράγματι η παραπάνω εταιρεία είχε προμηθευτεί το αυτοκίνητο από Χιώτη επαγγελματία που του ζητήθηκε να κρατήσει το αυτοκίνητο στο νησί μέχρι να τελειώσει η διαδικασία και αν δεν ήταν τελικά μειοδότης να το έστελνε στην Αθήνα.

Τα φθηνότερα αυτοκίνητα που εννοείτε κ. Καραβασίλη είναι αυτά που οι επαγγελματίες τα πουλάνε 15.000 € αλλά εκδίδουν τιμολόγιο 3.000 €, διότι ο φόρος υπεραξίας που πρέπει να πληρώσει ο ιδιοκτήτης στις 17.000 € συγκεκριμένα ανέρχεται σε 4.250 €.

Η ΔΕΥΑΝΧ προχώρησε σε ανοιχτή ηλεκτρονική διαδικασία, η οποία απαιτεί χρόνο και γνώσεις από τους υπαλλήλους.

Το ΔΣ συμβούλιο φρόντισε να προκύψει το συμφερότερο οικονομικό αποτέλεσμα και να εξυπηρετηθεί η υπηρεσία και οι εργαζόμενοι μας, στις δύσβατες περιοχές όλου του νησιού όπου μετακινούνται όλο το 24ωρο.

Ως «ρεπόρτερ» με τις απαραίτητες φωτογραφίες κ. Καραβασίλη δεν τα καταφέρνετε καλά.

Σας ευχόμαστε καλή επιτυχία στην προσπάθεια σας να γίνετε ο επόμενος Δήμαρχος της Χίου, με την ιδιαίτερη ευαισθησία που έχετε στην διαφάνεια και στις απευθείας αναθέσεις για τις οποίες θα πληροφορηθούν οι δημότες τα πάντα την κατάλληλη ώρα.

Η ανταπάντηση του συνδυασμού "Χίος Μπροστά"

Κρείττον του λαλείν το σιγάν.

Χθες με δελτίο τύπου θέσαμε συγκεκριμένα ερωτήματα σχετικά με την πανάκριβη αγορά αυτοκινήτου από τη ΔΕΥΑΝΧ. Σήμερα ο λαλίστατος κ. Μυριαγκός επιχείρησε να απαντήσει αναφερόμενος σε ό,τι άλλο εκτός από την ουσία των ερωτημάτων μας. Επιχείρησε να κρυφτεί πίσω από τις τυπικές διαδικασίες για να δείξει ότι όλα είναι εντάξει.

Ξέχασε όμως να απαντήσει στην ουσία των ερωτημάτων. Στη σύγχυσή του επιβεβαίωσε ότι το αυτοκίνητο άνηκε σε «επαγγελματία» στη Χίο και ουδέποτε έφυγε από τη Χίο παρά το γεγονός ότι το αγόρασαν από εταιρία των Αθηνών…

Τον ρωτάμε και πάλι:
- Πότε εκδόθηκε η πρώτη άδεια κυκλοφορίας του συγκεκριμένου οχήματος;
- Είναι προγενέστερη του 2015 όπως αναφέρεται στη σύμβαση που ο ίδιος υπόγραψε;
- Πόσα χιλιόμετρα έχει διανύσει το αυτοκίνητο; Λιγότερα από 100.000 όπως ο ίδιος υπόγραψε ή περισσότερα;
- Τηρήθηκαν ή όχι οι όροι της διακήρυξης;
- Υπάρχει σχέση του αρχικού ιδιοκτήτη του αυτοκινήτου με τη ΔΕΥΑΝΧ;

Κατανοούμε τη δυσκολία του κ. Μυριαγκού να δώσει απαντήσεις. Αφού δεν θέλει και δεν μπορεί να απαντήσει επί της ουσίας δημόσια, θα κληθεί να δικαιολογήσει άλλη μία ζημιογόνα για τη ΔΕΥΑΝΧ και τους δημότες αγορά στις αρμόδιες αρχές.

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ