18.10.2018 15:05

Δεν μπορεί να εκπονήσει Master Plan αλλά… μπορεί να αντιγράψει

Απέσυραν το πρώτο Master Plan ως προβληματικό και τώρα καλούν σε γνωμοδότηση για το ίδιο Master Plan που το έχουν κάνει copy- paste

Κάθε σοβαρότητας στερούνται πλέον οι χειρισμοί του Διαδημοτικού Λιμενικού Ταμείου στο ζήτημα της εκπόνησης Master Plan για τον Κεντρικό Λιμένα της Χίου. Και αυτό γιατί ενώ η διοίκηση άφηνε υπαινιγμούς για ένα προβληματικό σχεδιασμό που εκτός των άλλων με τον τρόπο που έγινε δεν μπορούσε να πληρωθεί ο ανάδοχος του έργου, έρχεται στη λήξη της θητείας της να υποβάλλει – αυτή τη φορά μέσω της Τεχνικής Υπηρεσίας του Δήμου- το ίδιο Master Plan το οποίος, όλως τυχαίως, έχει τρομακτικές ομοιότητες με το πρώτο.

Το ακόμα πιο αστείο στην υπόθεση είναι το γεγονός ότι με το υπ’ αριθμ. Πρωτ. 2827 έγγραφό του στις 12/10, ο πρόεδρος του Λιμενικού Ταμείου Αντώνης Κέφης, καλεί το ΤΕΕ, το Επιμελητήριο, το Κεντρικό Λιμεναρχείο και τον Εκπρόσωπο των Ναυτικών Παρακτόρων του νησιού, να γνωμοδοτήσουν και να καταθέσουν τις απόψεις τους επί του «νέου» Master Plan.

Εντυπωσιακό είναι και το γεγονός ότι ακόμα και οι προβλέψεις για την επιβατική κίνηση από 2016 μέχρι το 2040 αντιγράφτηκαν μέχρι ακρίβειας δεκαδικού ψηφίου μέσα από τους ίδιους ακριβώς πίνακες.

Μοναδική ίσως διαφορά που εντοπίζει κανείς είναι ότι όλο το κομμάτι που αφορά τη νότια πλευρά του λιμανιού τίθεται εκτός σχεδιασμού από την Τεχνική Υπηρεσία με δεδομένο ότι ανήκει στο ΤΑΙΠΕΔ, ζήτημα για το οποίο η προηγούμενη διοίκηση του Λιμενικού Ταμείο είχε λάβει τη συγκατάθεση του Ταμείο Αποκρατικοποιήσεων για αξιοποίησή της.

Γίνε μέλος και μέρος του «π». Γίνε έντυπος Συνδρομητής. Αποστολή σε όλη την Ελλάδα.

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

Το politischios.gr και στο Viber – Μπείτε στην ομάδα μας για να βλέπετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο politischios.gr.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ