27.5.2020 9:09

Αγώνας δρόμου για την αποκατάσταση της καταστροφής στα Θυμιανά

Βλέποντας κάποιος αυτή τη φωτογραφία, μπορεί να ισχυριστεί ότι αφορά συντήρηση μονοπατιού ( πλάτους 80 cm ) και όχι διάνοιξη αυτοκινητόδρομου διπλής κατεύθυνσης με νησίδα- ΦΩΤΟ: Γιώργος Χαλάτσης

"Όλα έγιναν σύμφωνα με τη μελέτη", διαμηνύουν από τον Δήμο Χίου σημειώνοντας ότι θα υπάρξουν άμεσα παρεμβάσεις όπου χρειαστεί

Τη διαβεβαίωσή του ότι το έργο θα υλοποιηθεί σύμφωνα με την υπάρχουσα μελέτη, παρέχει μέσα από ανακοίνωσή του ο Αντιδήμαρχος Αγίου Μηνά Παναγιώτης Μανδάλας αναφερόμενος στην μεγάλη καταστροφή που υπέστη τμήμα της πεζοπορικής διαδρομής των Θυμιανών, μετά την παρέμβαση ανάδοχου εργολάβου.  

Στην απάντησή του ο αντιδήμαρχος Παναγιώτης Μανδάλας επισημαίνει ότι ήδη από την Παρασκευή οι αρμόδιες υπηρεσίες παρακολουθούν το θέμα, χωρίς να δίνει απάντηση στο ερώτημα εάν ο Δήμος ήταν γνώστης των παρεμβάσεων και άρα επέτρεψε την καταστροφική παρέμβαση σε συγκεκριμένα σημεία.  

Τέλος ο αντιδήμαρχος σημειώνει ότι ο Δήμος προτίθεται να προσφύγει δικαστικά και γι αυτό τον λόγο είναι σε συνεννόηση με την νομική του υπηρεσία.  

Αναλυτικά η απάντηση του Αντιδημάρχου: 

Με εντολή του Δημάρχου Σταμάτη Κάρμαντζη από την Παρασκευή οι αρμόδιες υπηρεσίες του Δήμου και οι επιβλέποντες μηχανικοί παρακολουθούν από κοντά το έργο και τις διαδικασίες αποκατάστασης του περιβάλλοντος.  

Παράλληλα με τη συνεργασία   του συλλόγου «Φίλων Μονοπατιών Χίου» και του ΜΕΟΘ θα εργαστούμε για την αποκατάσταση του τοπίου.  Αν κριθεί απαραίτητο θα συνδράμει και η νομική υπηρεσία του Δήμου για όλες τις περεταίρω ενέργειες.  

Το έργο θα υλοποιηθεί σύμφωνα με την υπάρχουσα μελέτη. 

Γίνε μέλος και μέρος του «π». Γίνε έντυπος Συνδρομητής. Αποστολή σε όλη την Ελλάδα.

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

Το politischios.gr και στο Viber – Μπείτε στην ομάδα μας για να βλέπετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο politischios.gr.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ