25.4.2024 13:57

6 εκ. ευρώ θα απαιτηθούν για την αντικατάσταση των 12 χιλιομέτρων αμιαντοσωλήνων στην πόλη της Χίου (Video)

Λεπτομέρειες για το εγχείρημα της αντικατάστασης του συνόλου του δικτύου των αμιαντοσωλήνων στην πόλη της Χίου, που φθάνουν σε μήκος περίπου τα 12 χιλιόμετρα, έδωσε μέσα από δηλώσεις του στον «Π» ο Δήμαρχος Χίου Γιάννης Μαλαφής.

Απαντώντας σε σχετικό ερώτημα, ο Δήμαρχος εξήγησε ότι ο συνολικός προϋπολογισμός του έργου αναμένεται να ανέλθει σε περίπου 6 εκ. ευρώ και ότι αυτό θα «σπάσει» σε τρία επιμέρους έργα ώστε να μπορέσει να εκτελεστεί απρόσκοπτα.

Όπως ανέφερε, η ΔΕΥΑΝ Χίου ήδη τελειώνει με την πρώτη μελέτη του έργου, το οποίο θα κοστίσει 1.350.000 ευρώ.

«Το έργο αφορά κυρίως την πόλη της Χίου αφού δεν υπάρχουν άλλα σημεία με αμιαντοσωλήνες. Για παράδειγμα ο Βροντάδος και η Ομηρούπολη δεν έχουν καθόλου τέτοιους σωλήνες», εξήγησε ο κ. Μαλαφής.

Παράλληλα απαντώντας στο ερώτημα, αν το συγκεκριμένο έργο θα καθυστερήσει το έργο των ασφαλτοστρώσεων, ο Δήμαρχος υπήρξε κατηγορηματικός λέγοντας ότι σε οδούς που διέρχονται αμιαντοσωλήνες, το έργο της αντικατάστασης των σωλήνων θα προηγηθεί της ασφαλτόστρωσης, αφού όπως είπε: «Ο Δήμος δεν θα επιτρέψει να πέσει άσφαλτος και στη συνέχεια να υπάρξουν έργα πάνω από αυτή».

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ