23.3.2023 13:34

530 νέοι κάδοι απορριμμάτων σε όλη τη Χίο- Βίντεο

Προσεχώς η παραλαβή και 5 νέων απορριμματοφόρων για τα στενά της πόλης και του Βροντάδου

Μία από τις μεγαλύτερες προμήθειες κάδων απορριμμάτων, στη σύγχρονη ιστορία του, πραγματοποιεί ο Δήμος Χίου που ξεκίνησε σταδιακά να παραλαμβάνει νέους κάδους, με στόχο την ολοκλήρωση της παραλαβής τους μέχρι τη Δευτέρα.  

Σύμφωνα με τον αντιδήμαρχο Καθαριότητας Παναγιώτη Αναγνώστου, η Υπηρεσία έχει παραλάβει ήδη 300 κάδους και τη Δευτέρα αναμένονται επιπλέον 230, φθάνοντας στο σύνολο τους 530.  

"Ποτέ η Χίος μέχρι σήμερα δεν έχει προχωρήσει σε τόσο μεγάλη προμήθεια. Κάθε χρόνο ο Δήμος έπαιρνε από 70 έως 140 κάδους. Η συγκεκριμένη προμήθεια ήταν επιβεβλημένη γιατί, σε ένα μεγάλο κομμάτι του Κάμπου, της πόλης αλλά και σε ορισμένα χωριά, οι κάδοι είναι σάπιοι και έπρεπε να τους αντικαταστήσουμε”, εξήγησε ο ίδιος.  

Οι νέοι κάδοι πάντως είναι ανώτερης ποιότητας από αυτούς που γνωρίζαμε μέχρι και σήμερα αλλά και περισσότερο λειτουργικοί, αφού έχουν τη δυνατότητα ανοίγματος μόνο ενός κομματιού του καπακιού αντί ολόκληρου- για μικρές σακούλες- αλλά και διαφορετικό τρόπο ανοίγματος ώστε να προστατεύεται το καπάκι από σκίσιμο.  

Η συγκεκριμένη προμήθεια, χρηματοδοτήθηκε από το πρόγραμμα “Φιλόδημος”, μέσα από το οποίο δόθηκαν στον Δήμο Χίου πιστώσεις ύψους 200.000 ευρώ για κάδους και 570.000 ευρώ για την προμήθεια 5 νέων απορριμματοφόρων. 

Από τα 5 νέα οχήματα τα 3 είναι μεσαίου μεγέθους και τα δύο μικρού, ιδανικά για τα στενά του Βροντάδου και της πόλης της Χίου.  

Στη σημαντικότητα της προμήθειας των νέων κάδων, που θα βοηθήσουν στην καθαριότητας της πόλης και των χωριών, αναφέρθηκε με τη σειρά του ο Δήμαρχος Σταμάτης Κάρμαντζης, προτρέποντας τους πολίτες να φροντίζουν για την καθαριότητα των κοινόχρηστων χώρων.

 

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ