11.9.2023 10:48

Συστρατεύεται με τον Κώστα Τριαντάφυλλο η δικηγόρος Αναστασία Καρατζά

Γεννήθηκα στη Χίο το 1988 και μεγάλωσα στον Κάμπο της Χίου, μέχρι την ενηλικίωσή μου. Σπούδασα Νομική στο ΑΠΘ και ολοκλήρωσα το μεταπτυχιακό μου στον Τομέα Ποινικών και Εγκληματολογικών Επιστημών της Νομικής Σχολής του ΑΠΘ, με αντικείμενο διπλωματικής εργασίας «Η ποινική αντιμετώπιση των πολύνεκρων δυστυχημάτων στο πλαίσιο της συγκοινωνίας. Το παράδειγμα της υδάτινης συγκοινωνίας.» Επέστρεψα στη Χίο, όπου μέχρι σήμερα ασκώ μάχιμη δικηγορία, κυρίως στο πεδίο του αστικού και ποινικού δικαίου. Είμαι παντρεμένη με τον Χρυσοβαλάντη Μάντικα, κτηνίατρο και έχουμε δύο παιδιά, ηλικίας 3,5 και 5,5 ετών.

Συμμετέχω στις αυτοδιοικητικές εκλογές, συμπορευόμενη με τη Συμμαχία Αξιών και τον επικεφαλής Κωνσταντίνο Τριαντάφυλλο, αισθανόμενη ότι συμμετέχω σε μια πραγματικά αξιόλογη συλλογική προσπάθεια, να επιλύσουμε υπάρχοντα προβλήματα που απασχολούν τους συνδημότες μας και να αναβαθμίσουμε τις υποδομές του τόπου μας, τοποθετώντας τη Χίο μας στη θέση που της αξίζει.

Στόχος μας, ο Δήμος της αμεροληψίας, της αξιοκρατίας, ένας Δήμος ανθρωποκεντρικός και όχι προσκολλημένος σε αγκυλώσεις εποχών που έχουν παρέλθει. Ένας Δήμος φιλικός και ενθαρρυντικός προς τους νέους, έχοντας ως επίκεντρο της οικονομικής δραστηριότητας τον πρωτογενή τομέα, τον τουρισμό και όχι το μεταναστευτικό. Ένας Δήμος με πρόγραμμα για χρόνια προβλήματα, όπως την επάρκεια του νερού, τα αντιπλημμυρικά έργα, την πυροπροστασία, την εγκατάλειψη των χωριών, την ασφάλεια της συγκοινωνίας στους δρόμους της Χίου, την αναβάθμιση των σχολείων, την ανάδειξη του Κάμπου, την αναμόρφωση στα Ταμπάκικα, το σχεδιασμό μέσα στην πόλη της Χίου ενός εκτεταμένου δικτύου πεζοδρόμων, λειτουργικών πεζοδρομίων και ποδηλατοδρόμων, για να είναι η πόλη της Χίου ανθρώπινη για τους κατοίκους και τους επισκέπτες της. Για μένα κομβικό, ένας Δήμος με μέριμνα για όλους, παρών και έτοιμος να υποστηρίξει τα παιδιά με εξαιρετικές επιδόσεις σε αθλήματα και στην εκπαίδευση, παρών και για ανθρώπους που χρήζουν ειδικής φροντίδας, είτε για λόγους που αφορούν στην υγεία τους, είτε διότι αντιμετωπίζουν προβλήματα εξαρτήσεων, είτε γιατί αντιμετωπίζουν προβλήματα ενδοοικογενειακής βίας. Θα πρέπει να το αντιληφθούμε όλοι, ότι το 2023 οι νέοι μας δεν πρέπει να αποθαρρύνονται από τη νησιωτικότητα στην καλλιέργεια και ανάδειξη των ταλέντων τους, παράλληλα δε η αντιμετώπιση των δυσκολιών της ζωής δεν μπορεί να «αναβάλλεται», επειδή κατοικούμε σε νησί.

Πολλά ακόμη μπορούν να γραφούν, για το πρόγραμμά μας και τα προς υλοποίηση σχέδιά μας. Απολύτως σαφές είναι, ότι τα προβλήματα δεν επιλύονται κατά τρόπο «αυτόματο», αλλά με διάθεση για δουλειά, προσήλωση στους στόχους μας και με συνεργασία αιρετών και των αρμοδίων υπηρεσιών. Εμείς είμαστε έτοιμοι να εργαστούμε προς την κατεύθυνση αυτή. Είμαστε έτοιμοι να υλοποιήσουμε το πρόγραμμά μας. Είμαστε έτοιμοι να υπηρετήσουμε τους συνδημότες μας για να ζήσουμε όλοι καλύτερα!

Αναστασία Καρατζά

Υποψήφια Δημοτική Σύμβουλος Χίου

Συμμαχία Αξιών – Κώστας Τριαντάφυλλος

Ειδήσεις σήμερα. Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στο Facebook Page μας.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ