29.9.2023 18:36

Συμμαχία Αξιών - "Πολύ σημαντικά τα προβλήματα στην περιοχή του Κοφινά"

Ως Συμμαχία Αξιών επισκεφθήκαμε χθες την περιοχή του Κοφινά. Από τον Άγιο Ματθαίο, ξεκινήσαμε ακολούθως την περιήγησή μας στις γειτονιές.

Με μεγάλη λύπη διαπιστώσαμε ότι στην περιοχή του Κοφινά – Σήφι υπάρχει πολύ σοβαρό πρόβλημα με την ασφαλτόστρωση των δρόμων, σε βαθμό που αυτό μπορεί να είναι επικίνδυνο για την οδική ασφάλεια, σε όλο το μήκος των κεντρικών (και όχι μόνο) δρόμων της περιοχής. Παράλληλα εύκολα διαπιστώθηκε η ελλιπής μέριμνα καθαριότητας.

Εν συνεχεία, συναντηθήκαμε στο γραφείο του Συλλόγου Κοφινά με τον Πρόεδρο του Συλλόγου, μέλη του Δ.Σ. και κατοίκους, ώστε να συζητήσουμε μαζί τους αμεσότερα τα προβλήματα της περιοχής.

Η απόγνωση των κατοίκων ήταν εμφανής για τα υπαρκτά ορατά προβλήματα στον επισκέπτη, αλλά και για τα μη ορατά που επηρεάζουν το βιωτικό επίπεδο του κατοίκου.

Ως προς το γήπεδο του Κοφινά, που εξυπηρετεί πολλές ομάδες του νησιού για τις προπονήσεις τους, τονίζεται ότι υπάρχει σημαντικό πρόβλημα με τη συντήρηση του χλοοτάπητα, ζήτημα ελλιπούς φωτισμού και απαρχαιωμένων ηλεκτρολογικών εγκαταστάσεων, ενώ λίγα μέτρα δίπλα από το γήπεδο του ποδοσφαίρου, το γήπεδο του μπάσκετ χρειάζεται άμεση ανακατασκευή του δαπέδου του. Όλα αυτά, την ίδια στιγμή που δεν κατασκευάστηκε ποτέ γήπεδο τένις, όπως αρχικά είχε σχεδιαστεί. Την ίδια ώρα δεν υπάρχουν αρκετοί χώροι πρασίνου και παιδικές χαρές, για να εξυπηρετήσουν τις ανάγκες των οικογενειών της περιοχής.

Με μεγάλη έκπληξη, όμως, κληθήκαμε να συζητήσουμε και ένα ακόμη θέμα, πολύ μεγάλης βαρύτητας και σημασίας, καθώς οι κάτοικοι της περιοχής του Κοφινά έχουν καθημερινά να αντιμετωπίσουν και ζητήματα δημόσιας υγείας. Ενημερωθήκαμε λοιπόν, ότι στο ΣΜΑ (Σημείο Μεταφόρτωσης Απορριμμάτων) το οποίο βέβαια δεν είναι ορατό από τους περαστικούς και μόνο οι ίδιοι οι κάτοικοι γνωρίζουν καλά τι συμβαίνει εκεί, ο όγκος των σκουπιδιών που τελικά καταλήγει σε αυτό είναι εκτός νόμιμων πλαισίων, με την περιοχή να βαρύνεται από απορρίμματα με άμεσο κίνδυνο σοβαρών επιπτώσεων στην δημόσια υγεία. Η καύση ξύλων και άλλων υλικών εκεί, μεταφέρει τον μολυσμένο αέρα απευθείας στις γειτονιές του Κοφινά. Με απλά λόγια πρόκειται για έναν μικρό σκουπιδότοπο, δίπλα στα σπίτια.

Βεβαίως, στο πλαίσιο και των πλημμυρών που για ακόμα μια φορά έπληξαν τη Θεσσαλία, ακούσαμε τους κατοίκους του Κοφινά να μας λένε έντρομοι, πως τα δυο ανασχετικά φράγματα του χειμάρρου του Λωβοκομείου, του Κανδηλά, έχουν γεμίσει με φερτά υλικά, μπάζα και άλλα σκουπίδια, με τον κίνδυνο πλημμύρας να είναι υπαρκτός.

Δεν είναι δυνατόν να ξεχνάει κανείς τα προβλήματα του Κοφινά, μιας περιοχής της πόλης της Χίου που παράγει τόσο σημαντικό πολιτιστικό -και όχι μόνο- έργο, για όλο το νησί. Δεν μπορούμε να διανοηθούμε, πώς είναι δυνατόν να μην ακούγονται οι κάτοικοι του Κοφινά, πώς τόσο σημαντικά ζητήματα ασφάλειας και υγείας μένουν στην άκρη από την απερχόμενη Δημοτική Αρχή που αδιαφορεί.

Εμείς, ως Συμμαχία Αξιών, όπως χθες ακούσαμε με προσοχή τους απογοητευμένους από την αδιαφορία κατοίκους του Κοφινά, έτσι είμαστε και θα είμαστε πάντα διαθέσιμοι για να ακούμε τα προβλήματα των κατοίκων όλου του νησιού μας κάθε μέρα και να παρεμβαίνουμε με προτάσεις, λύσεις, έργα και συγκεκριμένα χρονοδιαγράμματα.

Οφείλουμε σε όλους τους κατοίκους της Χίου, να είναι πρωταγωνιστές στις γειτονιές τους, στην πόλη τους, στα χωριά τους, στο νησί τους.

Ο έντυπος «πολίτης» ταξιδεύει σε όλη την Ελλάδα! Συμπληρώστε τα στοιχεία σας εδώ.

Ειδήσεις σήμερα. Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας και στο Google News. Περιμένουμε τα σχόλια σας στο Facebook Page μας.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ