1.7.2021 14:20

150 οι συμμετοχές στον 1ο αγώνα "Chios HardStone Trail"

Την Κυριακή 4 Ιουλίου ξεκινά η δράση

Συνέντευξη τύπου στην Περιφερειακή Ενότητα Χίου με αφορμή τον 1ο αγώνα «Chios HardStone Trail» παραχώρησαν οι διοργανωτές.

Ο 1ος αγώνας που διοργανώνει ο Σύλλογος «Chios Running» θα πραγματοποιηθεί την προσεχή Κυριακή, 04/07 και θα περιλαμβάνει δυο διαδρομές με τις συμμετοχές να φθάνουν τις 150. Μάλιστα τη δράση στηρίζει ο Δήμος Χίου σε συνεργασία με την Περιφέρεια Χίου.

Ο Αντιπεριφερειάρχης, Π. Μπουγδάνος σε δηλώσεις του τόνισε τη σημασία ανάδειξης μονοπατιών και στην περιοχή των Καρυών:

«Εμείς σαν Περιφερειακή ενότητα θα συνεχίσουμε να στηρίζουμε δράσεις, οι οποίες αναπτύσσουν το αίσθημα του αθλητισμού, την ευαισθητοποίηση σε θέματα περιβαλλοντολογικά  αλλά και τη γνώση της ομορφιάς του τόπου μας».

Εκπροσωπώντας τη συμμετοχή του Δήμου Χίου, ο Αντιδήμαρχος Τουρισμού, Κ. Βεργίνας ευχαρίστησε όλους τους παράγοντες που συνέβαλλαν στην προσπάθεια αυτή.

Ο αθλητής και Πρόεδρος του «Chios Running», Χ. Μερούσης μέσα από δηλώσεις κατέστησε σαφές το κίνητρο της διοργάνωσης, που δεν είναι άλλο από την αγάπη για τον αθλητισμό αλλά και την υλοποίηση ενός ονείρου για αρκετούς αθλητές.

Οι εργασίες για το άνοιγμα των έως τώρα δύσβατων μονοπατιών ήταν σημαντικές και χωρίς αυτές δεν θα μπορούσε να πραγματοποιηθεί ο συγκεκριμένος αγώνας.

Υπενθυμίζεται ότι ο συγκεκριμένος αγώνας θα λάμβανε χώρο τον περασμένο Απρίλιο ωστόσο η πανδημία δεν βοήθησε. 

Δυο διαδρομές για έμπειρους και μη

Ο υπεύθυνος του τεχνικού μέρους της δράσης, Χ. Ιατρουδέλλης, περιέγραψε τις δυο διαδρομές που θα έχουν τη δυνατότητα να επιλέξουν οι συμμετέχοντες. Συγκεκριμένα η πρώτη θα είναι 5 χλμ. με θετική υψομετρική 227μ.

Η διαδρομή του αγώνα μήκους 5χλμ και 227μ. θετικής υψομετρικής διαφοράς απευθύνεται σε όλους και θεωρείται ιδανική για την εισαγωγή σας στο ορεινό τερέν. Επίσης  είναι μια εύκολη διαδρομή καθαρά ψυχαγωγική αλλά και εκπαιδευτική. Στόχος της είναι να φέρει τους μικρούς και μεγάλους  μας φίλους σε επαφή με την φύση και να τους εξοικειώσει με τις εναλλακτικές μορφές δράσεων και αθλητισμού. Επίσης να αναδείξει όλες εκείνες τις ευεργετικές ιδιότητες που παρέχει το φυσικό περιβάλλον στον άνθρωπο, αλλά και να κάνει γνωστή την παράδοση και την ιστορία του τόπου σε μικρούς και μεγάλους.

Η δεύτερη στην οποία θα λάβουν μέρος και διακεκριμένοι αθλητές όπως ο Δημήτρης Θεοδωρακάκος και ο Γιάννης Κουρκουρίκης έχει μήκος 23 χλμ με θετική υψομετρική 1240μ. Η διαδρομή του αγώνα μήκους 23χλμ και 1240μ. θετικής υψομετρικής διαφοράς. Η φύση της διαδρομής του αγώνα είναι τεχνική (αρκετά κομμάτια της διαδρομής είναι σε πετρώδη μονοπάτι, απαιτεί καλή φυσική κατάσταση, είναι δυνητικά εκτεθειμένη σε απότομες αλλαγές του καιρού στα ψηλότερα σημεία του βουνού και απευθύνεται σε καλά προπονημένους δρομείς με ανάλογη εμπειρία ορεινών αγώνων.

Αρχή και τέλος της κάθε διαδρομής είναι η βάση της διοργάνωσης στην Κεντρική Πλατεία του οικισμού Καρυών Χίου.

Τέλος ερωτώμενος ο αθλητής, Χ. Μερούσης για το αν και φέτος θα πραγματοποιηθεί η καθιερωμένη δράση του ημι- μαραθώνιου στον Κάμπο, απάντησε ότι θα πραγματοποιηθεί με μοναδική διαφορά ότι θα αποτελείται από λιγότερα άτομα.

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ