Ζωή

15/10/18 12:43

τελ. ενημ.: 15/10/18 12:46

Στο ζωγραφιστό Πόρτο οι Πυργούσοι της Αττικής

Στο μαγευτικό Πόρτο της Πορτογαλίας βρέθηκαν οι Πυργούσοι, οι οποίοι εντυπωσιάστηκαν από τις μπαρόκ εκκλησίες και τα ζωγραφιστά κεραμικά πλακάκια.

Η δραστήρια πρόεδρος του συλλόγου Πυργούσων Αττικής Μαρία Μπρη Παπαμακαρίου μέσα από το προσωπικό της προφίλ στο facebbok  μας δίνει μια μικρή γεύση από το ταξίδι των μελών του συλλόγου στο Πόρτο και μας υπόσχεται νέες φωτογραφικές αποτυπώσεις με νέα της ανάρτηση.

«Φωτογραφίες από το πολύχρωμο και πολύβουο Πόρτο, τη δεύτερη μεγάλη πόλη της Πορτογαλίας, με διάχυτες μαυριτανικές επιρροές, τα παλιά σπίτια με τις παστέλ, ξεφτισμένες προσόψεις και τις πολυάριθμες μπαρόκ εκκλησίες (ξεχωρίζουν η Igreja dos Clérigos με τον ομώνυμο πύργο, καθώς και οι Igreja do Carmo, Igreja de Santo Ildefonso, Igreja de Santo António dos Congregados) με τα ζωγραφιστά κεραμικά πλακάκια azulejos ! Όμορφες εικόνες, μια και το Πόρτο διατήρησε σε μεγάλο βαθμό το εύρος της αρχιτεκτονικής του...η Ριμπειρα μας μαγεψε ειδικά απο ψηλά!!! !!!Έπεται συνέχεια.......», τονίζει η Μαρία Μπρη Παπαμακαρίου.

Δείτε επίσης