24.5.2021 13:45

Υποχρεωμένοι όλοι οι εργαζόμενοι να προμηθευτούν 2 self tests έως την Πέμπτη

Υποχρεωμένοι είναι από σήμερα όλοι οι εργαζόμενοι δημοσίου και ιδιωτικού τομέα για τους οποίους ισχύει μια σχέση εξαρτημένης εργασίας να προμηθευτούν δυο self tests.

Συγκεκριμένα σύμφωνα με ανακοίνωση του Υπουργείου Εργασίας το πρώτο self test προβλέπεται για αυτή την εβδομάδα, από σήμερα έως τις 30 Μάϊου και το άλλο από 31 Μαΐου έως 06 Ιουνίου.

Μάλιστα οι εργαζόμενοι που δεν προμηθεύτηκαν self tests για το χρονικό διάστημα 24-30 Μαΐου έχουν τη δυνατότητα να το δηλώσουν εντός αυτής της εβδομάδας.

Σε δηλώσεις του στον «π», ο Πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου, Κ. Λίνας κάλεσε τους εργαζόμενους να παραλάβουν τα self- tests καθώς οι ποινές όπως δήλωσε «είναι μεγάλες για τους εργοδότες».

Μεταξύ άλλων τόνισε ότι οι εργαζόμενοι οφείλουν μέχρι και την Πέμπτη να προμηθευτούν self tests για δυο εβδομάδες καθώς όπως ανέφερε ο κ. Λίνας τα Σαββατοκύριακα τα φαρμακεία δεν θα διαθέτουν τα self tests.

Οι εργαζόμενοι του ιδιωτικού τομέα με σχέση εξαρτημένης εργασίας υποχρεούνται να δηλώσουν το αποτέλεσμα του τεστ στο Π.Σ. «ΕΡΓΑΝΗ», στο οποίο οδηγούνται αυτόματα, αφού μπουν στην ηλεκτρονική πλατφόρμα self-testing.gov.gr και επιλέξουν «Δήλωση Αποτελέσματος self-test για εργαζόμενο». Όσοι έχουν ατομική επιχείρηση πρέπει να δηλώσουν το αποτέλεσμα στην ηλεκτρονική πλατφόρμα self-testing.gov.gr, επιλέγοντας «Δήλωση αποτελέσματος self-test για COVID-19».

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

Tags: Self Test

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ