30.6.2022 13:05

Στο μικροσκόπιο ιατρικής έρευνας οι ευεργετικές ιδιότητες του μαστιχέλαιου (ΒΙΝΤΕΟ)

Μέσα από τη συνεργασία της Ένωσης Μαστιχοπαραγωγών Χίου και του «Σκυλίτσειου Νοσοκομείου»

Ένα βήμα παραπέρα προχωρά η ιατρική επιστημονική έρευνα για τις ευεργετικές ιδιότητες της μαστίχας Χίου, αφού αυτή τη φορά, μπαίνει στο μικροσκόπιο της ιατρικής κοινότητας, το μαστιχέλαιο.

Η έρευνα

Στόχος της ιατρικής έρευνας, είναι να αναδειχθεί η φυσική επίδραση του μαστιχέλαιου τόσο σε άτομα με υψηλές τιμές χοληστερίνης, όσο και σε άτομα με διαβήτη που δεν κάνουν χρήση φαρμάκων ενώ οι επιστήμονες θα ερευνήσουν εάν το μαστιχέλαιο – δηλαδή το αιθέριο έλαιο της μαστίχας Χίου- μπορεί να εκριζώσει το ελικοβακτηρίδιο του πυλωρού.

Η έρευνα θα διεξαχθεί σε 150 άτομα (χωρίς περιορισμό ηλικίας), τα οποία θα λάβουν για 60 ημέρες, 60 κάψουλες με μαστιχέλαιο, τις οποίες διέθεσε η Ένωση Μαστιχοπαραγωγών Χίου.

Οι συμμετέχοντες (εθελοντές) θα υποβληθούν σε αιμοληψία πριν τη χορήγηση του μαστιχέλαιου και αμέσως μετά το πέρας 2 μηνών, ώστε να εξαχθούν ιατρικά αποτελέσματα για τη συγκεκριμένη μελέτη.

Στόχος, ανέφερε η ιατρική ομάδα, είναι η πρωτογενής πρόληψη, δηλαδή η επίδραση του μαστιχέλαιου ως προληπτικού φυσικού φαρμάκου, πριν κάποιος οδηγηθεί σε λήψη φαρμάκων. Για τον συγκεκριμένο λόγο από την έρευνα θα αποκλειστούν οι εθελοντές με σοβαρά προβλήματα, όπως στεφανιαία νόσος, αγγειοπάθειες ή υψηλού κινδύνου ζακχαρώδη διαβήτη. 

Τα αποτελέσματα της μελέτης, που έχει συνολικό προϋπολογισμό 15.000 ευρώ, θα γνωστοποιηθούν μετά το πέρας 3 μηνών από την έναρξη της ιατρικής έρευνας.

«Η Ένωση Μαστιχοπαραγωγών συνεχίζει να επενδύει στην έρευνα και στην ανάπτυξη με συνεργασίες σε νοσοκομεία και ιδρύματα. Η σημερινή μελέτη έχει το χαρακτηριστικό ότι είναι η πρώτη φορά που θα ασχοληθούμε για το μαστιχέλαιο, δηλαδή το αιθέριο έλαιο της μαστίχας», ανέφερε εκ μέρους της Ε.Μ.Χ. ο Ηλίας Σμυρνιούδης.

Γίνε μέλος και μέρος του «π». Γίνε έντυπος Συνδρομητής. Αποστολή σε όλη την Ελλάδα.

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

Το politischios.gr και στο Viber – Μπείτε στην ομάδα μας για να βλέπετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο politischios.gr.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ