20.5.2021 7:47

Σε τροχιά υλοποίησης το πολυπόθητο νέο ιατρείο Ψαρών

Προγραμματική σύμβαση με την ΕΕΤΑΑ Α.Ε. υπέγραψε ο Δήμος Ψαρών για την εκπόνηση της μελέτης κατασκευής του νέου ιατρείου των Ψαρών.

Ο συμβατικός προϋπολογισμός της μελέτης ανέρχεται στο ποσό των 67.390 ευρώ πλέον Φ.Π.Α, ενώ η χρηματοδότησή της προέρχεται από πόρους του Ταμείου Παρακαταθηκών και Δανείων, στο πλαίσιο του προγράμματος επιχορήγησης των μικρών νησιωτικών και ορεινών δήμων για την εκπόνηση μελετών και εκτέλεσης έργων υποδομής ή έργων γενικού δημοτικού ενδιαφέροντος. Το χρονοδιάγραμμα ολοκλήρωσης της μελέτης είναι 245 μέρες από την υπογραφή του συμφωνητικού.

Η προς εκπόνηση μελέτη έχει ως αντικείμενο την κατασκευή του νέου, σύγχρονου και λειτουργικού κτιρίου που θα στεγάσει το Πολυδύναμο Περιφερειακό Ιατρείο του νησιού και θα συμβάλλει καταλυτικά στην ολοκληρωμένη παροχή πρωτοβάθμιας περίθαλψης στους κατοίκους του.

Το κτίριο θα κατασκευαστεί σε δημοτικό οικόπεδο εμβαδού 1.141,42 τ.μ. που βρίσκεται βορειοδυτικά του οικισμού (πλησίον του υφιστάμενου γηπέδου μπάσκετ) και θα έχει συνολικό δομημένο χώρο 500 τ.μ περίπου. Θα περιλαμβάνει όλους τους αναγκαίους χώρους, σύμφωνα με το εγκεκριμένο κτιριολογικό πρόγραμμα της 2ης ΔΥΠΕ, όπως χώρους υποδοχής και αναμονής, δύο εξεταστήρια ενηλίκων, ξεχωριστό εξεταστήριο για τα παιδιά, χώρους για μικροβιολογικό εργαστήριο και οδοντιατρική έδρα, χώρο για φαρμακείο, γραφείο τηλεϊατρικής και γραφείο προσωπικού, WC για προσωπικό, ασθενείς και ΑΜΕΑ, αποθηκευτικούς χώρους, τρία διαμερίσματα συνολικού εμβαδού 150 τ.μ για τη φιλοξενία του ιατρικού προσωπικού, καθώς και κλειστό χώρο στάθμευσης για το ασθενοφόρο του δήμου μας.

Ακόμη προβλέπεται η διαμόρφωση του περιβάλλοντα χώρου και η κατασκευή 10 θέσεων στάθμευσης Ι.Χ οχημάτων προσωπικού και επισκεπτών.

«Δρομολογείται με τον τρόπο αυτό άλλο ένα πολύ σημαντικό έργο, βασικός στόχος της δημοτικής αρχής και υψίστης προτεραιότητας και σημασίας για την ποιότητα ζωής των κατοίκων και των επισκεπτών του νησιού μας», αναφέρει μεταξύ άλλων ο Δήμος Ψαρών.

Γίνε μέλος και μέρος του «π». Γίνε έντυπος Συνδρομητής. Αποστολή σε όλη την Ελλάδα.

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

Το politischios.gr και στο Viber – Μπείτε στην ομάδα μας για να βλέπετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο politischios.gr.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ