9.3.2020 10:16

Ψυχική Υγεία: Το κλειδί για μια καλύτερη ζωή!

Διαλέξεις και βιωματικά εργαστήρια για ενήλικες

Η θετική ψυχολογία είναι ένας σύγχρονος κλάδος της ψυχολογίας που εστιάζει στα θετικά συναισθήματα και στο πώς αυτά μπορούμε να τα ενισχύσουμε, ώστε να βρούμε ουσιαστικές λύσεις στα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε.

Η πρωτοβουλία του Τμήματος Ψυχικής Υγείας Ενηλίκων του Κέντρου Παιδιού και Εφήβου αφορά σε έναν κύκλο διαλέξεων και βιωματικών εργαστηρίων για ενήλικες με συντονίστρια τη Ζέττα Σταματελοπούλου, ψυχολόγο με ειδίκευση στη γνωσιακή – συμπεριφορική θεραπεία. Οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να αναζητήσουν τις συνθήκες που τους βοηθούν να βιώνουν θετικά συναισθήματα, να αναπτύσσουν τα καλύτερα χαρακτηριστικά της προσωπικότητάς τους και να δημιουργούν «θετικές» σχέσεις, «θετικές» οικογένειες, «θετικές» ομάδες, «θετικές κοινωνίες».

Ο κύκλος των διαλέξεων και των βιωματικών εργαστηρίων κλείνει με την παρουσίαση της έννοιας της ψυχικής ανθεκτικότητας. Πως μπορεί το άτομο να είναι ανθεκτικό; Πως ανταπεξέρχεται, δηλαδή, από τις δυσκολίες και ανακάμπτει, έχοντας προσθέσει δεξιότητες προστασίας και διαχείρισης έπειτα από ένα ψυχοπιεστικό γεγονός. Είναι μια διαδικασία εξέλιξης και αυτό-διόρθωσης που βοηθάει το άτομο να ανακαλύψει μηχανισμούς και δεξιότητες που πριν δεν γνώριζε ότι είχε.

Μάρτιος 2020: Ανθεκτικότητα

5/3 διάλεξη, 12/3 βιωματικό εργαστήρι.

Ημέρα διεξαγωγής: Πέμπτη

Ώρα: 18.00 - 19.30

Οι διαλέξεις θα πραγματοποιηθούν στο Book Café του Βιβλιοπωλείου Πυξίδα (Απλωταριάς 34) με ελεύθερη είσοδο. Τα βιωματικά εργαστήρια θα διεξαχθούν στο χώρο του Τμήματος Ψυχικής Υγείας Ενηλίκων (Εγκρεμού 30) με κόστος 10 ευρώ. Για την συμμετοχή στα βιωματικά εργαστήρια απαιτείται συμπλήρωση αίτησης. Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας. H συμμετοχή στο βιωματικό εργαστήρι είναι αυτοτελής και δεν προϋποθέτει την παρακολούθηση της διάλεξης.

Πληροφορίες στο τηλ. 22710-20000 (εσωτ. γραμ. 3) και στο www.kpechios.gr.

Γίνε μέλος και μέρος του «π». Γίνε έντυπος Συνδρομητής. Αποστολή σε όλη την Ελλάδα.

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

Το politischios.gr και στο Viber – Μπείτε στην ομάδα μας για να βλέπετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο politischios.gr.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ