21.1.2021 8:47

Πάνω από 100 ηλικιωμένοι έχουν εμβολιαστεί στη Χίο

Διαψεύδει προβλήματα στον εμβολιασμό η διοικήτρια του Νοσοκομείου και διαβεβαιώνει ότι συνεχίζεται η παραλαβή παρτίδων εμβολίου κάθε Δευτέρα και Πέμπτη

Ένα αίτημα του αντιδημάρχου Αμανής Κυριάκου Ζωάνου, για δημιουργία εμβολιαστικού κέντρου προκειμένου να εξυπηρετηθούν οι ηλικιωμένοι κάτοικοι της Βορειοδυτικής Χίου, που έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον για εμβολιασμό από την Covid19, είχε σαν αποτέλεσμα να αναδειχθούν τα προβλήματα στον κυβερνητικό σχεδιασμό που αρχικά είχε εξαγγελθεί.

Το αίτημα Ζωάνου

Σε επιστολή του προς τη διοίκηση του Νοσοκομείου Χίου ο κ. Ζωάνος σημείωνε ότι οι ηλικιωμένοι κάτοικοι έχουν δηλώσει ενδιαφέρον για τον εμβολιασμό κατά του κορωνοϊού, όμως η κατάσταση της υγείας τους, η αδυναμία μετακίνησης και χρήσης μεταφορικού μέσου αλλά και η μεγάλη χιλιομετρική απόσταση για τη μετάβασή τους στο πλησιέστερο εμβολιαστικό κέντρο, αποτελούν αποτρεπτικούς παράγοντες για τον εμβολιασμό τους.

«Παρακαλούμε άμεσα όπως μεριμνήσετε άμεσα για το ανωτέρω ζήτημα, καθώς αποτελεί θέμα μείζονος σημασίας για τη διασφάλιση της υγείας των συμπολιτών μας», ανέφερε ο κ. Ζωάνος.

Αδυναμία για εμβολιασμό εκτός Νοσοκομείου

Απαντώντας στο αίτημα του Κυριάκου Ζωάνου ο αντιπεριφερειάρχης Υγείας Παντελής Βρουλής εξήγησε ότι: «Σε πρώτη φάση είναι δύσκολο να δημιουργηθεί εμβολιαστικό κέντρο. Σύμφωνα με τον Ε.Ο.Δ.Υ. αλλά και σε συνεννόηση με την κα. Κανταράκη είναι αδύνατον με αυτά τα εμβόλια να μπορεί κάποιος να εμβολιαστεί κατ’ οίκον» και συμπλήρωσε ότι το συγκεκριμένο "τεχνικό θέμα" καθιστά αδύνατη τη δημιουργία - λειτουργία εμβολιαστικού κέντρου εκτός νοσοκομείου. 

Τι γίνεται με τους ηλικιωμένους;

Την ίδια ώρα προβληματισμό προκάλεσαν οι δηλώσεις του κ. Βρουλή για τον εμβολιασμό των ηλικιωμένων σε τοπικό επίπεδο, με τον ίδιο να σημειώνει σε δηλώσεις του ότι όχι μόνο δεν έχει εμβολιαστεί κανένας ηλικιωμένος αλλά εκκρεμεί ακόμα ο εμβολιασμός των υγειονομικών. Μάλιστα σημείωσε ότι ακόμα και η πλατφόρμα για τους πολίτες άνω των 85 ετών σταμάτησε να λειτουργεί, καθώς ο αριθμός των ενδιαφερομένων είναι μεγαλύτερος από τις διαθέσιμες παρτίδες εμβολίων. 

«Εμείς οι υγειονομικοί δεν έχουμε εμβολιαστεί. Θα κάνουμε υπομονή αρκεί να κρατάμε τα υγειονομικά πρωτόκολλα. Άλλωστε περιμένουμε τα εμβόλια άλλης εταιρίας που έχουν λιγότερες απαιτήσεις στη μεταφορά και στη φύλαξή τους», επιβεβαίωσε ο κ. Βρουλής.

Τα εμβολιαστικά κέντρα παραμένουν αναξιοποίητα δεδομένου του μικρού αριθμού εμβολίων.

«Αυτή την στιγμή δεν υπάρχουν εμβόλια, υποθέτω ότι και αυτά θα λειτουργήσουν κάποια στιγμή» δήλωσε.

Διαψεύδει το Νοσοκομείο

Οι δηλώσεις του Παντελή Βρουλή προκάλεσαν την άμεση αντίδραση της διοίκησης του Νοσοκομείου Χίου με τη διοικήτρια Ελένη Κανταράκη, να διαψεύδει λέγοντας ότι, μέχρι σήμερα έχουν εμβολιαστεί πάνω από 100 ηλικιωμένοι άνω των 85 ετών, οι οποίοι είχαν κλείσει ραντεβού.

Εξήγησε μάλιστα ότι στα κενά, το Νοσοκομείο φροντίζει να εμβολιάζει υγειονομικούς οι οποίοι το προηγούμενο διάστημα δεν είχαν κλείσει ραντεβού.

Σε ότι αφορά στη διάθεση των εμβολίων η κα. Κανταράκη, ανέφερε ότι το Νοσοκομείο συνεχίζει να παραλαμβάνει παρτίδες εμβολίων της Pfizer κάθε Δευτέρα και Πέμπτη και κατέληξε λέγοντας ότι, μόλις παραληφθούν εμβόλια άλλης εταιρείας με λιγότερες απαιτήσεις μεταφοράς και φύλαξης τότε θα μπορεί να υπάρξει και εμβολιασμός εκτός Νοσοκομείου.

Γίνε μέλος και μέρος του «π». Γίνε έντυπος Συνδρομητής. Αποστολή σε όλη την Ελλάδα.

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

Το politischios.gr και στο Viber – Μπείτε στην ομάδα μας για να βλέπετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο politischios.gr.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ