18.11.2019 13:10

«Οσελότος»

Με σκοπό την αντιμετώπιση της παραβατικότητας των εφήβων/νεαρών ενηλίκων με ψυχικές διαταραχές και ψυχοκοινωνικά προβλήματα, η χιώτικη Αστική Μη Κερδοσκοπική Εταιρεία «Κέντρο Παιδιού και Εφήβου» δημιούργησε τον «Οσελότο» στην Αθήνα.

Οι υπηρεσίες που παρέχονται από τον «Οσελότο» είναι:

•           Διάγνωση

•           Θεραπευτική Παρέμβαση & Αποκατάσταση

•           Πρόγραμμα Ψυχοκοινωνικής Υποστήριξης

•           Συμβουλευτική οικογένειας

•           Πρόγραμμα Κοινωνικής Επανένταξης

•           Αγωγή Κοινότητας

 

Ο «Οσελότος» απευθύνεται σε:

•           Εφήβους και νεαρά ενήλικα άτομα (έως 23 ετών) οι οποίοι ανήκουν σε ομάδες υψηλού κινδύνου (ψυχικές διαταραχές, δυσλειτουργικές οικογένειες).

•           Εφήβους και νεαρά ενήλικα άτομα που βρίσκονται σε εμπλοκή με το νόμο.

•           Οικογένειες και το ευρύτερο περιβάλλον των ατόμων αυτών.

•           Εκπαιδευτικούς

•           Επαγγελματίες ψυχικής υγείας

Η Διεπιστημονική Ομάδα στελεχώνεται από: Ψυχίατρο, Παιδοψυχίατρο, Εγκληματολόγο, Κοινωνιολόγο, Ψυχολόγο, Κοινωνικό Λειτουργό, Νομικό.

 Τα εγκαίνια πραγματοποιήθηκαν στα γραφεία του "Οσελότου" επί της οδού Λασκαράτου 5 στα Άνω Πατήσια, παρουσία εκπροσώπων εισαγγελικών, αστυνομικών, δικαστικών, εκπαιδευτικών αρχών, φορέων ψυχικής υγείας και επαγγελματιών ψυχικής υγείας.

Η Πρόεδρος του Κέντρου Παιδιού και Εφήβου κα Βιβή Σιδηροφάγη, ανέφερε «Με δεδομένη την έλλειψη εξειδικευμένων υπηρεσιών στην Ελλάδα, σε συνδυασμό με τον σαφή κοινωνικό και κοινοτικό προσανατολισμό των υπηρεσιών του “Κέντρου Παιδιού και Εφήβου”, δημιουργήσαμε την Ειδική Μονάδα Παρέμβασης για Νεαρά Άτομα με παραβατική συμπεριφορά “Οσελότος” στην Αθήνα».

Kατά τον χαιρετισμό του, ο Επιστημονικά Υπεύθυνος του "Οσελότου", παιδοψυχίατρος Κωνσταντίνος Μπόλιας, επισήμανε «Στόχοι μας αποτελούν η πρόληψη, θεραπεία, αποκατάσταση και επανένταξη των νέων με ψυχιατρικές διαταραχές και ψυχοκοινωνικά προβλήματα, οι οποίοι βρίσκονται σε εμπλοκή με το νόμο. Η επίτευξη των στόχων θα πραγματοποιηθεί μέσω παροχής εξειδικευμένων υπηρεσιών ψυχικής υγείας και ψυχοκοινωνικής υποστήριξης, με απώτερο σκοπό την βελτίωση της πρόγνωσης, την πρόληψη υποτροπών και δευτερογενών επιπτώσεων».

Τι σημαίνει…«Οσελότος»: Ο οσελότος είναι αιλουροειδές, σχετικά μικρός αλλά δυνατός και ευέλικτος.Ο οσελότος είναι πολύ όμορφος, άγριος αλλά μπορεί ακόμα και να γίνει κατοικίδιο, ωστόσο δε χάνει την ανεξαρτησία του ποτέ.

Πληροφορίες: www.kpechios.gr

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

Το politischios.gr και στο Viber – Μπείτε στην ομάδα μας για να βλέπετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο politischios.gr

Γίνε μέλος και μέρος του «π». Γίνε Συνδρομητής

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ