11.5.2020 15:36

Οn Line συνεδρίες από το Τμήμα Παιδιών και Εφήβων

Θεραπευτές και ωφελούμενοι σε εποχή πανδημίας!

Οι θεραπευτικές συνεδρίες εξ αποστάσεως πιο αναγκαίες από ποτέ!

 Οι ραγδαίες εξελίξεις παγκοσμίως με την αιφνίδια εξάπλωση του κορωνοϊού από χώρα σε χώρα επέφερε την ανατροπή σε ο, τι θεωρούσαμε ως δεδομένο μέχρι και σήμερα. Για την αποτροπή της εξάπλωσης της COVID-19 επιβλήθηκαν, και σε ορισμένες περιπτώσεις υιοθετήθηκαν, αυστηρά μέτρα προστασίας, τόσο των εργαζομένων, όσο και του κοινού, προτρέποντας και ανάγοντας την τηλεργασία ως βέλτιστο τρόπο παροχής υπηρεσιών. Οι παρεμβάσεις που αφορούν θεραπείες και αποκατάσταση αναπτυξιακών και συναισθηματικών διαταραχών, δε θα μπορούσαν να μην προσαρμοστούν ανάλογα, όπως επίσης και τα προγράμματα επαγγελματικού προσανατολισμού για μαθητές, με στόχο τη διερεύνηση της προσωπικότητας, των ικανοτήτων και των ενδιαφερόντων τους.

 Τα μέλη της Διεπιστημονικής Ομάδας του Τμήματος Παιδιών και Εφήβων, έχοντας πρωτίστως την ηθική υποχρέωση να παρέχουν την άρτια υποστήριξη των ωφελούμενων τους, και ταυτόχρονα εισπράττοντας και κατανοώντας την αγωνία των οικογενειών για τη συνέχιση των θεραπευτικών προγραμμάτων τους, διερεύνησαν τη δυνατότητα για κάθε οικογένεια, με την οποία διατηρούν μια αγαστή συνεργασία, υλοποίησης των θεραπευτικών προγραμμάτων εξ αποστάσεως, όπου αυτό ήταν εφικτό.

 Έχοντας ήδη την πολυετή εμπειρία από την παροχή θεραπειών εξ αποστάσεως μέσω τηλεδιάσκεψης για παιδιά/εφήβους απομακρυσμένων περιοχών που δεν είχαν τη δυνατότητα να λάβουν κάποιο είδος δια ζώσης θεραπείας, επεκτείναμε στο μέγιστο του εφικτού τις παρεχόμενες υπηρεσίες μας, αξιοποιώντας με τρόπο θεμιτό την εμπειρία μας. Πλέον οι δια ζώσης συνεδρίες έχουν διακοπεί προσωρινά και συνεχίζονται, χρησιμοποιώντας στο έπακρο τις δυνατότητες της τεχνολογίας. Ας μην ξεχνάμε πόσο αναγκαίο είναι για τα παιδιά και τους εφήβους η τήρηση μιας καθημερινής ρουτίνας, ιδιαίτερα με δραστηριότητες που προϋπήρχαν. Αυτό δημιουργεί ένα αίσθημα ασφάλειας και σταθερότητας.

Αυτονόητα η εμπιστευτικότητα και το απόρρητο για δεδομένα που αφορούν τους ωφελούμενους μας διατηρούνται.

 Σε περίπτωση, που διακρίνετε ότι οι σταθερές της οικογένειας σας έχουν επηρεαστεί από έντονες συναισθηματικές διακυμάνσεις, μη διστάσετε να απευθυνθείτε στο Τμήμα μας, έτσι ώστε να υπάρχει η ανάλογη ψυχολογική υποστήριξη εξ αποστάσεως, προκειμένου να γίνει η πιο ορθή διαχείριση των δυσφορικών συναισθημάτων που δημιουργεί ή επιτείνει η συνθήκη πανδημίας του νέου κορωνοϊού.

 Για περισσότερες πληροφορίες για τη διαδικασία και τον προγραμματισμό των διαδικτυακών ή των τηλεφωνικών ραντεβού μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας από Δευτέρα έως Παρασκευή, 13:30- 21:30, Κα Μαρία Γιαλούση τηλ 2271020000(Εσωτ.1), www.kpechios.gr

Γίνε μέλος και μέρος του «π». Γίνε έντυπος Συνδρομητής. Αποστολή σε όλη την Ελλάδα.

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

Το politischios.gr και στο Viber – Μπείτε στην ομάδα μας για να βλέπετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο politischios.gr.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ