Υγεία

14/3/18 19:31

τελ. ενημ.: 14/3/18 19:34

«Γιατροί χωρίς σύνορα»: Άμεση αποσυμφόρηση των νησιών

Την ανάγκη άμεσης αποσυμφόρησης των νησιών υπενθύμισε από τη Χίο κλιμάκιο των Γιατρών χωρίς Σύνορα, με αφορμή εκστρατεία εμβολιασμού παιδιών στη ΒΙ.ΑΛ. κατά της Ιλαράς.

Το κλιμάκιο επανέφερε στο προσκήνιο επιστολή του προς τον Αλέξη Τσίπρα από τον Οκτώβριο του 2017 με την οποία επεσήμενε ότι: «Η υπαγορευόμενη από τη συμφωνία ΕΕ-Τουρκίας πολιτική του εγκλωβισμού στα νησιά είναι απάνθρωπη, ανεδαφική και επικίνδυνη. Και δεν μπορεί να συνεχιστεί».

Το κλιμάκιο των Γιατρών θα εμβολιάσει περίπου 300 παιδιά, ηλικίας 6 μηνών έως 16 ετών, τα οποία διαμένουν στο Κέντρο Υποδοχής και Ταυτοποίησης (ΚΥΤ) της ΒΙΑΛ και σε δομές στέγασης στη Χίο.

«Σκοπός της οργάνωσης είναι η υποστήριξη των τοπικών δομών υγείας του νησιού και η κάλυψη των ιατρικών αναγκών των προσφύγων. Ο εμβολιασμός αποτελεί μέρος αυτής της υποστήριξης, ενώ στο προσεχές χρονικό διάστημα, κινητές μονάδες των Γιατρών Χωρίς Σύνορα θα επισκέπτονται καθημερινά τον καταυλισμό της ΒΙΑΛ και θα προσφέρουν υπηρεσίες φροντίδας σεξουαλικής και αναπαραγωγικής υγείας, φροντίδας ψυχικής υγείας και χρόνιων νοσημάτων» δήλωσε η συντονίστρια της ομάδας των Γιατρών Χωρίς Σύνορα στη Χίο, Νάσια Αλμπανίδη-Κατσίνη.

Σχόλια άρθρου: 0