29.1.2021 8:35

Εμβολιάστηκαν οι γέροντες του γηροκομείου Χίου

Με αίσθηση ευθύνης εμβολιάστηκε και ο Πρόεδρος Δ. Σαρρής

Την Τρίτη ξεκίνησε η πρώτη δόση του εμβολίου στο Γηροκομείο του Κάμπου, όπου ο Ε.Ο.Δ.Υ. πραγματοποίησε 100 εμβολιασμούς σε ηλικιωμένους αλλά και στο προσωπικό. Η διαδικασία διήρκησε συνολικά 3 ώρες.

Ο εμβολιασμός των ηλικιωμένων σηματοδοτεί και την απόλυτη ασφάλεια του εμβολιασμού. Ο Πρόεδρος του γηροκομείου Δ. Σαρρής ήταν ένας από τους 100 που δέχτηκαν την πρώτη δόση του εμβολίου. Μόνο 2-3 άτομα επικαλέστηκαν λόγους υγείας και δεν τους χορηγήθηκε η πρώτη δόση.

Η διαδικασία πραγματοποιήθηκε με την παρουσία ιατρικού προσωπικού, ενώ τηρήθηκαν όλα τα προβλεπόμενα όπως ορίζει τον υγειονομικό πρωτόκολλο της εμβολιαστικής διαδικασίας.

«Θεωρώ ότι όταν εμβολιάζεται ο ίδιος ο ιατρός δεν μπορούμε να λέμε να μην πάμε να εμβολιαστούμε» ανέφερε ο κ. Σαρρής και συμπλήρωσε ότι ο φόβος μιας ενδεχόμενης παρενέργειας υπάρχει ωστόσο η αίσθηση ατομικής ευθύνης για το συλλογικό καλό τον υπερβαίνει.

«Επειδή με την θέση που έχω συναναστρέφομαι με πολύ κόσμο, κινδυνεύουν οι γύρω μου. Εγώ αισθάνομαι μια χειροβομβίδα εν κινήσει»,  δήλωσε χαρακτηριστικά.

Τέλος, ο ίδιος βεβαιώθηκε για την ασφάλεια του εμβολίου και από έμπειρους ιατρούς προκειμένου να εξασφαλίσει ότι δεν θα υπάρξουν παρενέργειες.

 

Γίνε μέλος και μέρος του «π». Γίνε έντυπος Συνδρομητής. Αποστολή σε όλη την Ελλάδα.

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

Το politischios.gr και στο Viber – Μπείτε στην ομάδα μας για να βλέπετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο politischios.gr.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ