27.5.2021 14:33

Εμβολιασμένο το 16,2% των Χιωτών

7.100 μονοδοσικά εμβόλια J&J από Δευτέρα στη Χίο

Η  «Ελευθερία» πλησιάζει και για τη Χίο καθώς τις τελευταίες 15 ημέρες όπως αναφέρει και ο Ιατρικός Σύλλογος Χίου συνολικά 3.733 Χιώτες έχουν ολοκληρώσει τον εμβολιασμό τους. Ο παραπάνω αριθμός αντιστοιχεί σε ένα ποσοστό των 16,2% του συνολικού πληθυσμού.

Σε δηλώσεις του σε τοπικά Μ.Μ.Ε. ο Γενικός Γραμματέας του Ιατρικού Συλλόγου, Ε. Φαρμάκης ανακοίνωσε ότι από τη Δευτέρα 31 Μαΐου η Χίος θα παραλάβει 7.100 μονοδοσικά εμβόλια της J&J. Οι εμβολιασμοί με τα συγκεκριμένα εμβόλια θα πραγματοποιηθούν στο Γενικό Νοσοκομείου Χίου και στο Κέντρο Υγείας.

Η ενίσχυση του προσωπικού στην εμβολιαστική διαδικασία αποτελεί και κεντρικό αίτημα των ιατρών. Για αυτό και θα συνδράμει το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος ενώ προσωπικό θα έρθει στη Χίο και από το Αττικό Νοσοκομείο.

Ο εμβολιασμός των πολιτών συνεχίζεται κανονικά στο Κέντρο Υγείας και στο Γενικό Νοσοκομείο Χίου.

 Ο κ. Φαρμάκης κάλεσε τους πολίτες να χτίσουν με τη συμμετοχή τους ένα τοίχος ανοσίας:

«Είναι μια ευκαιρία να συμμετέχει ο κόσμος στην εμβολιαστική διαδικασία και να υψώσει η Χίος ένα τοίχος ανοσίας έτσι ώστε να αντιμετωπίσουμε ένα πιθανό τέταρτο κύμα το φθινόπωρο».

Η συμμετοχή των πολιτών είναι μεγάλη καθώς όπως ανέφερε ο κ. Φαρμάκης σύμφωνα με στοιχεία του Υπουργείου Υγείας η Χίος αποτελεί ένα από τα 5 νησιά όπου εμφάνισαν ποσοστό 100% συμμετοχής στα ραντεβού.

Σχετικά με τον φόβο που υπάρχει για συγκεκριμένα εμβόλια ο κ. Φαρμάκης προέτρεψε τους πολίτες να μην φοβούνται και να έχουν εμπιστοσύνη στις αρμόδιες αρχές.

Παρακάτω η ανακοίνωση του Ιατρικού Συλλόγου Χίου:

"Τις τελευταίες 15 ημέρες με την μεγάλη αύξηση του αριθμού των εμβολιασμών στο νησί μας άλλοι 3733 συμπολίτες μας προστέθηκαν στους πλήρως εμβολιασμένους ανεβάζοντας το ποσοστό στο 16,2%.

Αν και απέχουμε αρκετά από το στόχο, η εμπιστοσύνη και η υπευθυνότητα των Χιωτών μαζί με την άψογη οργάνωση του «Σκυλίτσειου» νοσοκομείου, των Κέντρων Υγείας Πυργίου και Χίου, του πολυδύναμου Ιατρείου Καρδαμύλων και τους διαρκώς αυξανόμενους εμβολιασμούς φέρνουν την επίτευξη του στόχου όλο και πιο κοντά.

Η επιλογή μάλιστα του Υπουργείου Υγείας και της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμού να παρέχουν για τον Ιούνιο επιπλέον 7100 μονοδοσικά εμβόλια δίνει την ευκαιρία στο νησί μας να χτίσει έγκαιρα ένα επαρκές τοίχος ανοσίας αποφεύγοντας τις συνέπειες ενός πιθανού 4ου κύματος το φθινόπωρο.

Ο Ιατρικός Σύλλογος Χίου στηρίζει ήδη με όλες του τις δυνάμεις την προσπάθεια να επιτευχθεί ο εμβολιαστικός στόχος στο συντομότερο χρονικό διάστημα προτάσσοντας τον επιστημονικό λόγο απέναντι σε σκοταδιστικές αντιλήψεις που βάζουν σε κίνδυνο τη Δημόσια Υγεία και πάνω από όλα τις ζωές όλων μας.

Η καθημερινότητα όπως την γνωρίζαμε θα επιστρέψει. Ας φροντίσουμε όλοι να επιστρέψει σύντομα!".

 

Γίνε μέλος και μέρος του «π». Γίνε έντυπος Συνδρομητής. Αποστολή σε όλη την Ελλάδα.

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

Το politischios.gr και στο Viber – Μπείτε στην ομάδα μας για να βλέπετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο politischios.gr.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ