12.11.2019 12:32

Ηχηρό «παρών» του Κέντρου Παιδιού και Εφήβου στο 7o Πανελλήνιο Συνέδριο Αυτισμού

Μοίρασμα εμπειριών, γνώσεων και απόψεων

Ο τίτλος «Από τη διαφορετικότητα ως τη διαταραχή» που επελέγη για το 7ο Πανελλήνιο Συνέδριο Αυτισμού, σύμφωνα με τους διοργανωτές(Ελληνικό Επιστημονικό Δίκτυο για τις Διαταραχές Αυτιστικού Φάσματος και Ελληνική Εταιρία Προστασίας Αυτιστικών Ατόμων), απηχεί επίκαιρες θέσεις και τάσεις σχετικά με τις όψεις που προβάλλουν οι καταστάσεις που εμπίπτουν στο φάσμα του Αυτισμού και με την πρόσληψή τους. Σε μια εποχή που τόσα γίνονται για την κατανόηση και κοινωνική αποδοχή κάθε διαφορετικότητας, ο Αυτισμός έχει αποβεί η πιο αναγνωρίσιμη ίσως κατάσταση διαφορετικότητας της ανθρώπινης ύπαρξης. Η διαφορετικότητα είναι δεδομένη, αλλιώς δε γίνεται κατανοητός ο Αυτισμός ή οι αυτιστικές τάσεις. Όμως, τα άτομα στο φάσμα του αυτισμού διαφέρουν σημαντικά και μεταξύ τους.

Μέλη της διεπιστημονικής ομάδας του Κέντρου Παιδιού και Εφήβου από Χίο και Αθήνα, συμμετείχαν δυναμικά στις εργασίες του συνεδρίου με ομιλίες στρογγυλής τραπέζης και ανακοινώσεις.

Στρογγυλό Τραπέζι: Υποστηρίζοντας τα δικαιώματα των ατόμων με ΔΑΦ στην καθημερινή κλινική πρακτική

Αναρτημένες Ανακοινώσεις:" Αναλύοντας τις απόψεις και τις στάσεις των πολιτών με απώτερο σκοπό τη βελτίωση της ποιότητας ζωής των ατόμων με ΔΑΦ”

"ΑUTISMAP.GR: Τα πρώτα 2 έτη λειτουργίας. ΜΑΪΟΣ 2017 – ΜΑΪΟΣ 2019"

 "Η Εμπειρία Τεσσάρων Ετών Εκπαιδευτικών Προγραμμάτων για τις ΔΑΦ - Μελέτη Ικανοποίησης και Επίδρασης στην Επαγγελματική Ζωή των Εκπαιδευόμενων"

Προφορικές Ανακοινώσεις: «Προσαρμοσμένη Θεραπεία Κοινωνικής και Συναισθηματικής Ανάπτυξης σε νεαρούς ενήλικες με ΔΑΦ, μέσης λειτουργικότητας"

"Ο ρόλος του οπτικού συστήματος στη διαταραχή του αυτιστικού φάσματος"

Για το περιεχόμενο των εργασιών και των ομιλιών επισκεφθείτε το www.kpechios.gr

Στη Χίο, το Τμήμα Παιδιών και Εφήβων του Κέντρου Παιδιού και Εφήβου προσφέρει θεραπευτικά προγράμματα και υπηρεσίες για την έγκαιρη ανίχνευση, διάγνωση και αποκατάσταση αναπτυξιακών διαταραχών όπως ο αυτισμός. Η διεπιστημονική ομάδα είναι πολυμελής και περιλαμβάνει παιδοψυχίατρο, ψυχολόγο, ειδικό εκπαιδευτικό, λογοθεραπευτή, εργοθεραπευτή, γυμναστή, κοινωνικό λειτουργό, μουσικοθεραπευτή, ειδικό παιδαγωγό, διοικητικό υπάλληλο.

Όλοι οι θεραπευτές του Τμήματος Παιδιών και Εφήβων πληρούν τις προδιαγραφές που ορίζονται από το θεσμικό πλαίσιο της χώρας για την άσκηση του επαγγέλματός τους κι έχουν τις απαιτούμενες πιστοποιημένες γνώσεις και εξειδικεύσεις για τις υπηρεσίες που παρέχουν. Το Τμήμα Παιδιών και Εφήβων λειτουργεί με τρόπο που να διασφαλίζει την τήρηση του ιατρικού απορρήτου και τη διαφύλαξη της εχεμύθειας.

Το προσωπικό έχει εξειδίκευση σε διαφορετικές προσεγγίσεις και μεθόδους με στόχο την εξατομικευμένη και ταυτόχρονα ολιστική θεραπευτική προσέγγιση. Οι θεραπείες παρέχονται σε ατομικό ή ομαδικό επίπεδο.

Πληροφορίες: Τμήμα Παιδιών και Εφήβων, Κέντρο Παιδιού και Εφήβου, Εγκρεμού 30, τηλ 2271020000, www.kpechios.gr

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

Το politischios.gr και στο Viber – Μπείτε στην ομάδα μας για να βλέπετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο politischios.gr

Γίνε μέλος και μέρος του «π». Γίνε Συνδρομητής

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ