7.6.2021 19:25

Η επάρκεια εμβολιασμών σταματά τη «Γαλάζια Ελευθερία» στη Χίο

Πάνω από 2.000 εμβολιασμοί με το μονοδοσικό εμβόλιο την πρώτη εβδομάδα του Ιουνίου

Στην αποκάλυψη ότι δεν θα πραγματοποιηθεί η δεύτερη φάση του προγράμματος «Γαλάζια Ελευθερία» στη Χίο, που ήταν προγραμματισμένη για το δεύτερο δεκαήμερο του Ιουνίου, προχώρησε η διοικήτρια του Νοσοκομείου Χίου Ελένη Κανταράκη μέσα από παρέμβασή της στο ζωντανό διαδικτυακό Podcast του Politischios.gr «Podoπωλείο».

Όπως δήλωσε η κα. Κανταράκη ο στόχος της πρώτης εβδομάδας επετεύχθη αφού συνολικά εμβολιάστηκαν πάνω από 2.000 άτομα, με τους εμπλεκόμενους φορείς να καταλήγουν στην απόφαση ότι, εξαιτίας της επάρκειας των εμβολιασμών (πάνω από 28.000 άτομα έχουν εμβολιαστεί με την α’ δόση), να μην πραγματοποιηθεί το δεύτερο σκέλος του καταδρομικού εμβολιασμού.

Υπενθυμίζεται ότι η β’ φάση της «Γαλάζιας Ελευθερίας» ήταν προγραμματισμένη για το δεύτερο δεκαήμερο του Ιουνίου και θα πραγματοποιούνταν στο Κέντρο Υγείας Χίου με τη βοήθεια του Ιδρύματος «Σταύρος Νιάρχος».

Κατά την Ελένη Κανταράκη, οι γραμμές εμβολιασμού που υπάρχουν στο νησί επαρκούν για να καλύψουν τις ανάγκες του πληθυσμού για εμβολιασμό με την ίδια να σημειώνει ότι η Χίος πρωτοπορεί σε σχέση με αντίστοιχες περιοχές του νησιωτικού χώρου.

Ως προς τους νοσηλευόμενους στο Νοσοκομείο, η κα. Κανταράκη ανέφερε ότι, η μοναδική ασθενής που νοσηλεύεται διασωληνωμένη στη ΜΕΘ Covid είναι μία 56χρονη συμπολίτισσά μας, που αντιμετώπιζε σοβαρά υποκείμενα νοσήματα.

 

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ