10.2.2020 13:51

Διαλέξεις και βιωματικά εργαστήρια για ενήλικες

Ψυχική Υγεία: Το κλειδί για μια καλύτερη ζωή!

Η θετική ψυχολογία είναι ένας σύγχρονος κλάδος της ψυχολογίας που εστιάζει στα θετικά συναισθήματα και στο πώς αυτά μπορούμε να τα ενισχύσουμε, ώστε να βρούμε ουσιαστικές λύσεις στα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε.

Η πρωτοβουλία του Τμήματος Ψυχικής Υγείας Ενηλίκων του Κέντρου Παιδιού και Εφήβου αφορά σε έναν κύκλο διαλέξεων και βιωματικών εργαστηρίων για ενήλικες με συντονίστρια τη Ζέττα Σταματελοπούλου, ψυχολόγο με ειδίκευση στη γνωσιακή – συμπεριφορική θεραπεία. Οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να αναζητήσουν τις συνθήκες που τους βοηθούν να βιώνουν θετικά συναισθήματα, να αναπτύσσουν τα καλύτερα χαρακτηριστικά της προσωπικότητάς τους και να δημιουργούν «θετικές» σχέσεις, «θετικές» οικογένειες, «θετικές» ομάδες, «θετικές κοινωνίες».

Φεβρουάριος 2020: Προσωπική ανάπτυξη

6/2 διάλεξη, 13/02 βιωματικό εργαστήρι.

Προσωπική ανάπτυξη σημαίνει να μαθαίνεις τον εαυτό σου, τα ταλέντα και τις αδυναμίες σου. Σημαίνει να επενδύεις χρόνο και ενέργεια στον εαυτό σου για να τον γνωρίσεις και να τον βελτιώσεις. Μέσα από όλη αυτή τη διαδικασία καταφέρνεις να γνωρίζεις το ποιος είσαι και πού βρίσκεσαι και να χαράζεις εσύ τη διαδρομή σου, αντί να αφήνεις πολλά πράγματα «στην τύχη». Έτσι, η ζωή σου είναι γεμάτη εμπειρίες και ικανοποιήσεις κάθε φορά που πετυχαίνεις τους στόχους σου και είσαι ανάμεσα σε ανθρώπους που σε ευχαριστούν, ενώ μπορείς να νιώθεις καλά και στην επαγγελματική σου ζωή.

Μάρτιος 2020: Ανθεκτικότητα

5/3 διάλεξη, 12/3 βιωματικό εργαστήρι.

Η ψυχική ανθεκτικότητα είναι το πως μπορεί το άτομο να είναι ανθεκτικό, δηλαδή να ανταπεξέλθει από τις δυσκολίες και να ανακάμψει έχοντας προσθέσει δεξιότητες προστασίας και διαχείρισης έπειτα ένα ψυχοπιεστικό γεγονός. Είναι μια διαδικασία εξέλιξης και αυτό-διόρθωσης που βοηθάει το άτομο να ανακαλύψει μηχανισμούς και δεξιότητες που πριν δεν γνώριζε ότι είχε.

Ημέρα διεξαγωγής: Πέμπτη

Ώρα: 18.00 - 19.30

Οι διαλέξεις θα πραγματοποιηθούν στο BookCafé του Βιβλιοπωλείου Πυξίδα (Απλωταριάς 34) με ελεύθερη είσοδο. Τα βιωματικά εργαστήρια θα διεξαχθούν στο χώρο του Τμήματος Ψυχικής Υγείας Ενηλίκων (Εγκρεμού 30) με κόστος 10 ευρώ. Για την συμμετοχή στα βιωματικά εργαστήρια απαιτείται συμπλήρωση αίτησης. Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας. H συμμετοχή στο βιωματικό εργαστήρι είναι αυτοτελής και δεν προϋποθέτει την παρακολούθηση της διάλεξης.

Πληροφορίες: Τμήμα Ψυχικής Υγείας Ενηλίκων, Κέντρο Παιδιού και Εφήβου, Εγκρεμού 30,  τηλ. 22710-20000(εσωτ. γραμ. 3), www.kpechios.gr

Γίνε μέλος και μέρος του «π». Γίνε έντυπος Συνδρομητής. Αποστολή σε όλη την Ελλάδα.

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

Το politischios.gr και στο Viber – Μπείτε στην ομάδα μας για να βλέπετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο politischios.gr.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ