26.3.2018 12:04

Απροστάτευτα τα Χιωτόπουλα απέναντι στη μηνιγγίτιδα

Εξαιτίας του υψηλού κόστους του εμβολίου που φθάνει τα 420 ευρώ πολλές οικογένειες αδυνατούν να εμβολιάσουν τα παιδιά τους

Ολοένα και περισσότερες οικογένειες επιλέγουν να αφήσουν τα παιδιά τους απροστάτευτα απέναντι στη μηνηγγίτιδα Β’, αφού το συνολικό κόστος του εμβολίου που χορηγείται σε 4 δόσεις ανέρχεται σε 420 ευρώ, χωρίς αυτό να καλύπτεται από τα ασφαλιστικά ταμεία.

Αυτό το εξαιρετικά κρίσιμο θέμα, θίγει σε επιστολή του προς τον Υπ. Υγείας Α. Ξάνθο ο αντιπεριφερειάρχης Στ. Κάρμαντζης, ζητώντας το εμβόλιο να διατεθεί δωρεάν σε όσες οικογένειες το έχουν ανάγκη.

Στην επιστολή του αναφέρει:

«Αξιότιμε κ. Υπουργέ

Επικοινωνώ μαζί σας για το σημαντικό ζήτημα του εμβολιασμού κατά της μηνιγγίτιδας Β, ειδικά για τις ευπαθείς ομάδες πληθυσμού (βρέφη και νήπια). Δυστυχώς μέχρι σήμερα το υψηλό κόστος του εμβολίου (υπολογίζεται στα 105 ευρώ ανά δόση, συνολικό κόστος εμβολιασμού 420 ευρώ) δεν καλύπτεται από τα ασφαλιστικά ταμεία. Αποτέλεσμα αυτού είναι ότι οι περισσότερες οικογένειες δεν έχουν τη δυνατότητα εμβολιασμού με ό,τι αυτό συνεπάγεται.

Θεωρώ μια από τις στοιχειώδεις υποχρεώσεις της Πολιτείας την προστασία και τη θωράκιση της δημόσιας υγείας και τη μέριμνα για την προστασία ιδιαίτερα των ευπαθών ομάδων του πληθυσμού.

Στο πλαίσιο αυτό ζητούμε την ένταξη του εμβολιασμού κατά της μηνιγγίτιδας Β σε ειδικό πρόγραμμα και τη δωρεάν διάθεση του εμβολίου στις οικογένειες που το έχουν ανάγκη».

Γίνε μέλος και μέρος του «π». Γίνε έντυπος Συνδρομητής. Αποστολή σε όλη την Ελλάδα.

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

Το politischios.gr και στο Viber – Μπείτε στην ομάδα μας για να βλέπετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο politischios.gr.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ