25.5.2022 13:36

Βράβευση του Νηπιαγωγείου Ψαρών για τη δράση του με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Στοματικής Υγείας 2022

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Στοματικής Υγείας 2022, οι έξι μαθητές του Νηπιαγωγείου Ψαρών πραγματοποίησαν δράση ευαισθητοποίησης και εμπέδωσης της πρόληψης για τη διατήρηση της στοματικής υγείας. Η δράση είχε θέμα: «Τα δοντάκια μου προσέχω μια ζωή για να τα έχω»! και από αυτήν ξεχώρισε η μασκότ της τάξης, ο Μόρφης, ο γλυκούλης δράκος. Τα παιδιά με την καθοδήγηση των εκπαιδευτικών τους, της κ. Ευαγγελίας Βασιλική και της κ. Σιμώνας Φωτιάδου, παρακολούθησαν εκπαιδευτικό περιεχόμενο για την προστασία της στοματικής υγείας και δημιούργησαν αυθόρμητες κατασκευές. Τα αποτελέσματα της δράσης εκτέθηκαν το Μάρτιο, στο Πασαλιμάνι, σε συνεργασία με τον Οδοντιατρικό Σύλλογο Χίου στην εκδήλωση του Οδοντιατρικού Συλλόγου Πειραιά με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Στοματικής Υγείας.

Για τη δράση τους αυτή οι έξι μαθητές τους Νηπιαγωγείου Ψαρών διακρίθηκαν από την Ελληνική Οδοντιατρική Ομοσπονδία και με απόφαση που έλαβε το Διοικητικό Συμβούλιο της στις 6 Μαΐου 2022, αποφασίστηκε ομόφωνα στη μνήμη της εκλιπούσας οδοντιάτρου Καλλιόπης Βογιατζή να βραβευτεί η δράση με αποστολή εκπαιδευτικού υλικού ύψους 300 ευρώ. Η Ελληνική Οδοντιατρική Ομοσπονδία συγχαίρει για τη συγκινητική πρωτοβουλία το εκπαιδευτικό προσωπικό του Νηπιαγωγείου Ψαρών και ελπίζει ότι θα συνεχίσει να συμβάλλει στη σωστή διαπαιδαγώγηση των παιδιών σχετικά με την πρόληψη για την προστασία της στοματικής υγείας μέσα από τις δράσεις του Νηπιαγωγείου.

«Δράσεις που μας γεμίζουν χαρά και ελπίδα!! Μπράβο στα παιδιά μας, μπράβο και στις Νηπιαγωγούς που κατάφεραν να συγκινήσουν και να διακριθούν μέσα από τη δράση τους. Είμαστε περήφανοι που το νησί μας καταφέρνει να ανοίγει τους ορίζοντες του και να συμμετέχει σε κάθε δράση αποκομίζοντας παράλληλα και τιμητικές διακρίσεις. Τα θερμά μου συγχαρητήρια στη Λίτσα, τη Σιμώνα, τη Βάσια, τους οδοντιατρικούς συλλόγους Χίου και Πειραιά και φυσικά στους πρωταγωνιστές, τα παιδιά του νηπιαγωγείου μας!!!», δήλωσε ο Δήμαρχος Ηρωικής Νήσου Ψαρών Κωνσταντίνος Βρατσάνος. 

Γίνε μέλος και μέρος του «π». Γίνε έντυπος Συνδρομητής. Αποστολή σε όλη την Ελλάδα.

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

Το politischios.gr και στο Viber – Μπείτε στην ομάδα μας για να βλέπετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο politischios.gr.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ