20.1.2021 14:11

373 εκ. ευρώ για την Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου στο νέο ΕΣΠΑ

Αυξημένες κατά 39% οι πιστώσεις σε σχέση με την περασμένη προγραμματική περίοδο

Την ακτινογραφία του νέου ΕΣΠΑ 2021- 2027 αποτύπωσε μέσα από τηλεφωνική του συνέντευξη στο Politischios.gr ο αντιπεριφερειάρχης Παναγιώτης Χριστόφας, ζητώντας παράλληλα την ενεργή συμμετοχή των φορέων όλων των νησιών της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου προκειμένου τα έργα που θα προγραμματιστούν και θα εκτελεστούν να ανταποκρίνονται στις πραγματικές ανάγκες των πολιτών του Βορείου Αιγαίου.

Για την Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου και το περιφερειακό πρόγραμμα οι πόροι, σύμφωνα με τον κ. Χριστόφα, ανέρχονται στο ποσό των 373 εκ ευρώ, ποσό αυξημένο κατά 39% σε σχέση με τους αναθεωρημένους πόρους της περιόδου 2014-2020. Από αυτά τα 276,6 είναι συμμετοχή του ΕΤΠΑ και τα 96,4 του ΕΚΤ+.

Την παρούσα χρονική περίοδο, όπως εξήγησε ο αντιπεριφερειάρχης η  Ειδική Υπηρεσία Διαχείρισης, διαμορφώνει ένα πρόγραμμα γενικότερων κατευθύνσεων ώστε στη συνέχεια, σε συνεργασία με τους αρμόδιους φορείς και μέσα από διαδικασίες διαβούλευσης να εξειδικεύσει τις δράσεις σύμφωνα με τις ανάγκες κάθε φορέα και σύμφωνα πάντα με τους ΣΠ (Στόχους Πολιτικής).

« Εντατικοποιεί με άλλα λόγια τις απαραίτητες εργασίες προκειμένου να υποβληθεί το πρώτο σχέδιο του προγράμματος, με μία μορφή που θα συναντά συγκεκριμένες κοινωνικο-οικονομικές ανάγκες που έχουν γενικότερα περιγραφεί στο προηγούμενο στάδιο», ανέφερε.

«Ανοιχτές οι πλατφόρμες διαβούλευσης»

Σημαντικό επίσης είναι το γεγονός ότι η Περιφέρεια διατηρεί ανοιχτές τις  ηλεκτρονικές πλατφόρμες διαβούλευσης και ενεργοποιεί διαδικασίες συνεχούς επαφής και ενημέρωσης, μέσα από προγραμματισμένα workshops και ενημερώσεις φορέων και πολιτών.

Στόχος σύμφωνα με τον κ. Χριστόφα είναι ο κάθε φορέας να καταθέσει τις προτάσεις του για το νέο ΕΣΠΑ ώστε τα έργα να απηχούν τις πραγματικές ανάγκες των κοινωνιών.

«Είναι μια ευκαιρία να προσφέρουμε στον τόπο μας, συμμετέχοντας ενεργά, κινητοποιώντας κάθε διαθέσιμο μηχανισμό και κάθε πόρο, προκειμένου να αξιοποιήσουμε δυναμικά πολιτικές και στόχους προς όφελος της κοινωνίας μας. Είναι η ώρα και η στιγμή κάθε φορέα και κάθε πολίτη για τον τόπο μας», κατέληξε.

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ