31.5.2024 12:51

3ημερη προσκυνηματική εκδρομή σε Ι.Μ. Αγίου Ιωάννου Ρώσου - Χαλκίδα - Ι.Μ. Αγίου Εφραίμ - Ι.Μ. Αγίας Ειρήνης Χρυσοβαλάντου - Ι.Μονή Παναγίας Γοργοεπήκοου - Αίγινα με το Sunrise Tours

Με την κουζινούλα «της Χρυσούλας» 21 - 24 Ιουνίου 2024

21/06: Χίος - Πειραιάς

Συγκέντρωση στο λιμάνι της Χίου (Καφέ Μανίκα) στις 22.00. Επιβίβαση στο πλοίο "ΝΗΣΟΣ ΡΟΔΟΣ" της BLUE STAR FERRIES και αναχώρηση προς Πειραιά στις 23:00

 

22/06: Πειραιάς - Ι.Ναός Αγίου Ιωάννου Ρώσου - Χαλκίδα

Άφιξη στο λιμάνι του Πειραιά στις 07.00. Επιβίβαση σε πούλμαν και αναχώρηση με κατεύθυνση τη βόρεια Εύβοια. Μετά από μία μικρή στάση για πρωινό, πρώτος μας σταθμός είναι το Προκόπι Ευβοίας χτισμένο σε εύφορη και καταπράσινη κοιλάδα  δίπλα στην κύτη του ποταμού Κηρέα. Επίσκεψη στον Ι. Ναό του Αγίου Ιωάννη του Ρώσου για προσκύνημα των ιερών λειψάνων του Αγίου. Συνεχίζουμε για την πανέμορφη παραθαλάσσια κωμόπολη της Λίμνης, που βρίσκεται στις δυτικές ακτές της βόρειας Εύβοιας και είναι χτισμένη αμφιθεατρικά πάνω από τον συνήθως απάνεμο βόρειο Ευβοϊκό κόλπο. Ίσως να είναι αυτό το γαληνεμένο τοπίο και η εξαιρετική θέα στον κλειστό κόλπο που χάρισαν το όνομα στον όμορφο αυτό οικισμό. Με εξαιρετική θέα στα γαλάζια νερά και τις κοντινές ακτές της Στερεάς Ελλάδας, αλλά και το καταπράσινο τοπίο που χαρακτηρίζει το σύνολο σχεδόν της βόρειας Εύβοιας, ελεύθερος χρόνος για γεύμα. Στη συνέχεια προσκύνημα στη Μονή Οσίου Δαυίδ. Η μονή του Οσίου Δαυίδ η οποία βρίσκεται στην καρδιά πυκνόφυτης έκτασης είναι αφιερωμένη στη Μεταμόρφωση του Σωτήρος. Στον ναό του Μοναστηριού φυλάσσονται σε καλλιτέχνη λειψανοθήκη τα οστά του Οσίου Δαυίδ του Γέροντος, το θυμιατό και το πετραχήλι του Αγίου (ρωσικής προέλευσης) και άλλα πολύτιμα κειμήλια. Επιστροφή στη Χαλκίδα, που έχει «ανακηρυχθεί» τα τελευταία χρόνια νέο προάστιο της πρωτεύουσας. Ελεύθερος χρόνος στον παραλιακό πεζόδρομο με τα δεκάδες μαγαζιά από τη μία και τα «τρελά» νερά του Ευρίπου» από την άλλη! Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο PALIRIA στο κέντρο της πόλης. Διανυκτέρευση.   

23/06: Εφραίμ - Ι. Μονή Αγίας Ειρήνης Χρυσοβαλάντου - Ι. Μονή Παναγίας Γοργοεπήκοου

Μετά το πρωινό στο ξενοδοχείο αναχώρηση για την Ι. Μονή Αγίου Εφραίμ στο όρος Αμμώνων Αττικής. Προσκύνημα στο μοναστήρι, τόπο προσκυνήματος ενός Αγίου, που έγινε γνωστός για τα θαύματα του και πλέον αποτελεί πόλο έλξης για χιλιάδες πιστούς κάθε χρόνο, ιδιαίτερα από ανθρώπους που αναζητούν την ίαση ασθενειών. Επόμενος μας σταθμός είναι η παλαιοημερολογίτικη Ι. Μονή Αγίας Ειρήνης Χρυσοβαλάντου. Το προσκύνημα συνδέεται με την Ευλόγηση των Μήλων, «σε ανάμνηση των τριών μήλων που δόθηκαν από τον Παράδεισο προερχόμενα», στην Οσία Ειρήνη Χρυσοβαλάντου». Κατά τη μέρα εορτασμού του Ναού λιτανεύονται τα μήλα μέσα στο ναό και κατόπιν τοποθετούνται μπροστά στην εικόνα στο ιερό θρονί της Αγίας Ειρήνης, όπου διαβάζεται η ειδική ευχή. Θεωρείται, σύμφωνα με την παράδοση, ότι τα μήλα καθαγιάζονται και αν καταναλωθούν μετά από τριήμερη νηστεία και με πίστη, μπορούν να βοηθήσουν σε προβλήματα ατεκνίας, αλλά και σε άλλα προβλήματα υγείας. Συνεχίζουμε για προσκύνημα στην Ι. Μονή Παναγίας της Γοργοεπήκοου στη Μάνδρα Αττικής. Επιστροφή στον Πειραιά. Τακτοποίηση σε ξενοδοχείο 3*. Το απόγευμα ελεύθερο και διανυκτέρευση.

24/06: Πειραιάς - Αίγινα - Πειραιάς - Χίος

Μετά το πρωινό στο ξενοδοχείο, αναχώρηση για το λιμάνι του Πειραιά, όπου θα επιβιβαστούμε σε πλοίο, που αναχωρεί στις 9.00 προς Αίγινα. Άφιξη στις 10.10 στο λιμάνι της Αίγινας. Προσκύνημα στη Μονή του θαυματουργού Αγίου Νεκταρίου, πολιούχου του νησιού. Ο Άγιος Νεκτάριος έζησε στην μονή για 12 συναπτά έτη. Από το 1908 έως και το 1920 όπου κοιμήθηκε. Όλο αυτό το διάστημα έμενε σε ένα σπιτάκι -σώζεται ως σήμερα μαζί με τα προσωπικά του είδη- εκτός των ορίων της τότε μονής, μιας και το μοναστήρι ήταν γυναικείο. Ο ναός της Αγίας Τριάδας, που θεμελίωσε ο ίδιος και εγκαινιάστηκε στις 2 Ιουνίου του 1908 είναι βυζαντινού ρυθμού. Στις μέρες μας κολλητά σε αυτόν τον ναό υπάρχει ένας άλλος, αφιερωμένος στον Άγιο Νεκτάριο, και λίγο πιο εκεί βρίσκεται το εκκλησάκι με τον τάφο του Αγίου. Ο Άγιος Νεκτάριος κοιμήθηκε στις 9 Νοεμβρίου του 1920. Το σώμα του παρέμεινε άφθαρτο για 21 ολόκληρα χρόνια. Η ανακομιδή των λειψάνων του έγινε στις 3 Σεπτεμβρίου του 1963. Ελεύθερος χρόνος για βόλτα και γεύμα. Στις 15.15 αναχώρηση από Αίγινα προς Πειραιά. Άφιξη στον Πειραιά στις 16.20. Παραλαβή αποσκευών από το ξενοδοχείο και μεταφορά στο λιμάνι. Στις 20.00 αναχώρηση από Πειραιά προς Χίο με το Ε/Γ-Ο/Γ ΝΗΣΟΣ ΣΑΜΟΣ.

 

Τι σας προσφέρουμε:

  1. Εισιτήρια πλοίου Χίος - Πειραιάς - Χίος σε αριθμημένη θέση

  2. Εισιτήρια Πειραιάς - Αίγινα - Πειραιάς

  3. 1 διανυκτέρευση με πρωινό στο ξενοδοχείο ΠΑΛΙΡΡΟΙΑ στη Χαλκίδα

  4. 1 διανυκτέρευση με πρωινό στο ξενοδοχείο PARK στον Πειραιά

  5. Πούλμαν καινούριο και κλιματιζόμενο για μετακινήσεις και εκδρομές σύμφωνα με το πρόγραμμα

 

Δεν περιλαμβάνονται:

  1. Εισιτήρια εισόδων σε χώρους επισκέψεων

  2. Γεύματα κατά τη διάρκεια των εκδρομών σε τοπικά εστιατόρια

  3. Ότι δεν αναφέρεται ρητά στο πρόγραμμα

 

Για πληροφορίες και κρατήσεις: SUNRISE TOURS Τηλ: 22710 41390, 81311 (Κεντρικό: Κανάρη 28, Υποκατάστημα: Λ. Αιγαίου 10)

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ