29.6.2023 12:52

Το Μπαϊράμι έφερε 100% πληρότητα στα καταλύματα της Χίου – Βίντεο

5.000 επισκέπτες από Σμύρνη, Αττάλεια και Κωνσταντινούπολη στο νησί με τις προβλέψεις να κάνουν λόγω για 8.000 μέχρι το Σαββατοκύριακο

Την επιλογή της Χίου, ως σταθερό τουριστικό προορισμό για τους Τούρκους επισκέπτες, αναδεικνύουν τα στοιχεία του Τελωνείου αφού από την Παρασκευή 23 Ιουνίου μέχρι και την Τετάρτη 28 Ιουνίου, αφίχθησαν στο νησί πάνω από 5.000 επισκέπτες από την απέναντι πλευρά του Αιγαίου.

Μάλιστα, ο Κώστας Μούνδρος εκ μέρους του Φορέα Τουρισμού του νησιού, μετέφερε την εκτίμησή του ότι μέχρι το Σαββατοκύριακο ο αριθμός αυτός θα ανέλθει περί τις 8.000 επισκέπτες.

Όπως εξήγησε οι πληρότητες στα καταλύματα της πόλης αλλά και πέριξ αυτής, φθάνει το 100%, με αποτέλεσμα να υπάρχουν ελάχιστα διαθέσιμα δωμάτια για όποιον επιχειρήσει να επισκεφθεί τη Χίο μέσα στις επόμενες ημέρες.

Σύμφωνα με τον ίδιο η πλειονότητα των επισκεπτών είναι Τούρκοι πολίτες από τη Σμύρνη, την Κωνσταντινούπολη και την Αττάλεια που επέλεξαν τη Χίο για σημαντικό αριθμό διανυκτερεύσεων που κυμαίνεται από 3 έως 5 ενώ είναι ελάχιστοι αυτοί που επέλεξαν τη Χίο για μία μόνο ημέρα.

Σημαντικά φθηνότερη η Χίος σε σχέση με τα παράλια

Ερωτώμενος για την συνεχή υποχώρηση της τουρκικής λίρας και το κατά πόσο αυτή επηρεάζει την κίνηση από τα έναντι παράλια, ο κ. Μούνδρος εξήγησε ότι πλέον οι τιμές των δωματίων στη δυτική Τουρκία είναι σημαντικά υψηλότερες σε σχέση με τη Χίο, με αποτέλεσμα οι διακοπές στο νησί, στο σύνολο, να συμφέρουν από οικονομικής άποψης τους Τούρκους επισκέπτες.

Ενδεικτικό της ακρίβειας που επικρατεί στην απέναντι πλευρά του Αιγαίου είναι το γεγονός – κατά τον Κώστα Μούνδρο- ότι οι τιμές για ένα δωμάτιο μπορεί να φθάσουν μέχρι και τα 500 ευρώ.

«Αυτή τη στιγμή η ισοτιμία είναι 1 ευρώ προς 28 λίρες. Παρά την υποχώρηση της λίρας, η Χίος είναι πιο φθηνή απ ότι τα δυτικά παράλια. Υπάρχουν καλές τιμές και στα δωμάτια και στο φαγητό αλλά και στο ποτό», ανέφερε ο κ. Μούνδρος.

Να σημειωθεί πάντως ότι τη συγκεκριμένη χρονική περίοδο, η ζήτηση στα ενοικιαζόμενα αυτοκίνητα είναι ιδιαίτερα αυξημένη με αποτέλεσμα να μην υπάρχουν διαθέσιμα στην αγορά της Χίου, κάτι που αναγκάζει τους περισσότερους Τούρκους επισκέπτες να μεταβαίνουν στο νησί με τα δικά τους οχήματα.

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ